ΑΘΗΝΑ
14:29
|
24.05.2024
Τα ηλεκτρικά οχήματα από Ford, Chevrolet και Hyundai φαίνεται να είναι πιο δημοφιλείς επιλογές σε σχέση με την Tesla.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθιερώνονται πλέον στη συνείδηση των αγοραστών, καθώς όπως προκύπτει από πολλές έρευνες στον κόσμο, όλο και περισσότεροι είναι διατεθειμένοι να μπουν στη διαδικασία αγοράς ενός τέτοιου αυτοκινήτου μέσα στο 2023. Αυτά είναι προφανώς καλά νέα για όλους, όχι όμως για την Tesla, καθώς το κοινό φαίνεται να στρέφεται όλο και πιο πολύ στους παραδοσιακούς κατασκευαστές.

Αν και η Tesla εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα νέο EV το 2023, η προτίμηση για τη μάρκα μειώνεται μεταξύ των πελατών. Τα δύο τρίτα των ιδιοκτητών και χρηστών μέσω leasing που συμμετείχαν σε μία μεγάλη έρευνα “State of the American Driver Report” της εταιρίας ασφαλίσεων Jerry στις ΗΠΑ, δήλωσαν ότι η πρώτη επιλογή τους δεν θα ήταν ένα Tesla, αλλά μία άλλη μάρκα.

Τα ηλεκτρικά οχήματα από τη Ford, τη Chevrolet και τη Hyundai ήταν οι πιο δημοφιλείς επιλογές μεταξύ των ερωτηθέντων, μετά την Tesla. Αυτές οι μάρκες παρουσίασαν νέα ηλεκτρικά μοντέλα όπως το Ford F-150 Lightning και το Hyundai Ioniq 5 και 6 το 2022, ενώ σύντομα αναμένονται και άλλα νέα EV. H συγκεκριμένη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι μισοί από όσους συμμετείχαν, το 49% για την ακρίβεια, θα ενδιαφέρονταν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό ως επόμενο αυτοκίνητό τους, όταν πέρσι το ίδιο ποσοστό ήταν στο 39%.

Η εκτόξευση στις τιμές των καυσίμων είναι η κύρια αιτία που στρέφει τους Αμερικανούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ενώ παράλληλα υπάρχουν και ισχυρά φορολογικά κίνητρα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την επιλογή ενός ηλεκτρικού οχήματος. Τα κίνητρα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους αγοραστές, καθώς το ένα τέταρτο από όσους ρωτήθηκαν επισημαίνουν ότι δυσκολεύονται ιδιαίτερα με την χρήση και την συντήρηση ενός συμβατικού μοντέλου.

Υπάρχει βέβαια και ένα 51% που λέει ότι δεν θέλει να δώσει τα έξτρα χρήματα για την αγορά ενός ηλεκτρικού ούτε ενδιαφέρεται για την μίσθωσή του. Όμως χρόνο με τον χρόνο αυτό αλλάζει, και πολύ σύντομα η πλειοψηφία θα αγοράζει μόνο ηλεκτρικά. Το αν η Τesla θα κρατήσει τον θρόνο της είναι ένα άλλο θέμα. Και όλα τα σημάδια δείχνουν ότι δεν απέχουμε πολύ από την στιγμή που η εταιρία του Μασκ, ο οποίος χάνει διαρκώς σε δημοφιλία, θα βρεθεί σε μία κατάσταση που δεν θα έχει επιστροφή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρεκόρ στον Τουρισμό: «Εφχάριστο» Ελλάδα

Ανησυχίες στις ΗΠΑ για τα εμπορικά μυστικά Τεχνητής Νοημοσύνης

Ρωσία: Στο Δημόσιο περνά ο μεγαλύτερος εγχώριος παραγωγός κρασιού

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών και ζήτησης, ανησυχία για αύξηση επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα