ΑΘΗΝΑ
17:26
|
20.05.2024
Η Βρετανία δεν έχει ακόμα λάβει τελική απόφαση για το εάν θα αποστείλει για πρώτη φορά βρετανικής κατασκευής τεθωρακισμένα στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βρετανία δεν έχει ακόμα λάβει τελική απόφαση για το εάν θα αποστείλει για πρώτη φορά βρετανικής κατασκευής τεθωρακισμένα στην Ουκρανία για να βοηθήσει τη χώρα να πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Χθες, το Sky News μετέδωσε ότι η χώρα είναι πολύ πιθανόν να ανακοινώσει σύντομα την παράδοση δέκα αρμάτων μάχης Challenger II στο Κίεβο.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να συντονίζει τη στήριξή της με συμμάχους, αφού η Γερμανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ άφησαν να εννοηθεί την περασμένη εβδομάδα ότι θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με μη σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένα άρματα.

«Δεν έχουμε λάβει τελικές αποφάσεις για την προμήθεια τεθωρακισμένων σε αυτή τη φάση… Έως ότου ληφθούν αποφάσεις για αυτού του είδους τα πράγματα, δεν σχολιάζουμε εικασίες για το εάν μπορεί να αποσταλεί ή όχι επιπλέον εξοπλισμός», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους. «Θα συνεχίσουμε να συζητάμε με τους Ουκρανούς ομολόγους μας για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος που μπορούμε να προσφέρουμε. Και αυτό γίνεται από κοινού με τους συμμάχους μας».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκθεση-βόμβα για το μολυσμένο αίμα στη Βρετανία

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιράν: Πενθήμερο πένθος μετά το θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός Πρόεδρος 

Φύλλο συκής στη διεθνή δικαιοσύνη η εξίσωση θύτη (Ισραήλ) και θύματος (Γάζα) μέσω Χάγης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα