ΑΘΗΝΑ
11:57
|
06.05.2024
Ο Νίκος Δένδιας ξεκίνησε σήμερα τριήμερη περιοδεία σε χώρες της Δυτικής Αφρικής επιδιώκοντας στενότερες οικονομικές σχέσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δυναμική παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στην Ακτή του Ελεφαντοστού επιχείρησε σήμερα με την πρώτη του επίσκεψη στην δυτικοαφρικανική χώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μετά τη συνάντηση που είχε στο Αμπιτζάν με τον Πρόεδρο της χώρας, Αλασάν Ουαταρά, επισήμανε πως το κυριότερο θέμα συζήτησης που είχαν ήταν η διερεύνηση τρόπων ενίσχυσης της ελληνικής οικονομικής παρουσίας στη χώρα. Όπως τόνισε αργότερα σε δηλώσεις του ο Νίκος Δένδιας, «η Ακτή Ελεφαντοστού είναι μία χώρα που τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά και εξελίσσεται σε δύναμη στην περιοχή. Θα θέλαμε οι ελληνικές εταιρίες να είναι παρούσες και να επενδύσουν σε αυτή τη χώρα».

ο υπουργός Εξωτερικών επέδωσε πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού να επισκεφθεί την Ελλάδα και του διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Δένδιας έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον ομόλογό του Κάντια Κάμαρα (Kandia Camara) και τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως θα επιδιώξει την ανεύρεση τρόπων για την στενότερη διμερή συνεργασία.

«Θα ήθελα να μάθω από τους συνομιλητές μου για την κατάσταση στην περιοχή, για την κατάσταση ασφάλειας στη συνολική περιοχή. Και να λάβω επίσης περισσότερες λεπτομέρειες για την επιτυχή ολοκλήρωση της απελευθέρωσης των 49 στρατιωτών από το Μάλι τις τελευταίες ημέρες» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ως γνωστόν, ο Νίκος Δένδιας ξεκίνησε σήμερα τριήμερη περιοδεία σε χώρες της Δυτικής Αφρικής, (Ακτή του Ελεφαντοστού, Γκάνα και Γκαμπόν), την οποία πρόκειται να ολοκληρώσει την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Ανεξάρτητως νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα θεωρείται εχθρός

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα