ΑΘΗΝΑ
13:20
|
27.09.2024
Η Μαρία Αρενά παραιτήθηκε απόψε από τη θέση της προέδρου της υποεπιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τη θέση της προέδρου της υποεπιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παραιτήθηκε απόψε η Βελγίδα ευρωβουλευτής από το κόμμα των Σοσιαλιστών, Μαρί Αρενά.

Η Αρενά δήλωσε πως επέλεξε την αποχώρησή της από την επιτροπή με αφορμή τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στο ευρωκοινοβούλιο από αξιωματούχους του Κατάρ και του Μαρόκου.

Μιλώντας στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων η Αρενά επισήμανε πως οι βελγικές αρχές δε ζήτησαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας της. Πρόσθεσε επίσης πως δεν έχουν ερευνήσει ούτε το γραφείο της αλλά ούτε και το σπίτι της.

«Δεν έχω ανακριθεί με κανέναν τρόπο από τη δικαιοσύνη» δήλωσε η Αρενά στο πρακτορείο.

Πληροφορίες του Politico αναφέρουν πως η Μαρί Αρενά παραδέχτηκε ότι ήταν δωρεά της καταριανής κυβέρνησης το ταξίδι της στο εμιράτο τον Μάιο του 2022 και πως η ίδια παρέλειψε να ενημερώσει για λόγους διαφάνειας, την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωβουλής.

Η Αρενά είχε τότε μεταβεί στη Ντόχα με αφορμή συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα που πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κατάρ, με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Ένας άλλος παρευρισκόμενος στο ίδιο συνέδριο ήταν ο κατηγορούμενος και προφυλακισθείς για την υπόθεση Qatargate, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνγκα, του οποίου το ταξίδι και τη διαμονή παρείχε επίσης το Κατάρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξαρση της βίας ανηλίκων: Συμπλοκές σε Λαύριο, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Μετά την Κούβα και το Μεξικό ο τυφώνας Helene χτυπάει τη Φλόριντα

Νίκος Παππάς: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα