ΑΘΗΝΑ
02:50
|
25.04.2024
Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας απέδειξε σήμερα πως μπορεί να σκεφθεί όπως ο Ερντογάν: «Τα δικά μου δικά μου, τα δικά σας δικά μου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υπερβατική «λογική» της τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν που διεκδικεί ως δικά της νησιά του Αιγαίου θύμισε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας με τη δήλωσή της πως τα γλυπτά του Παρθενώνα… «ανήκουν» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 Η Μισέλ Ντόνελαν με την γνωστή υπεροψία αξιωματούχου της πάλαι ποτέ αποικιοκρατικής δύναμης κατακεραύνωσε τις πληροφορίες ελληνικών και ξένων ΜΜΕ για ελληνο-βρετανικό παζάρι με στόχο την επιστροφή των κλεμμένων ελληνικών γλυπτών από τον Λόρδο Έλγιν. Μιλώντας στην εκπομπή «The Media Show» στο Τέταρτο Πρόγραμμα του BBC η Ντόνελαν είπε πως η οριστική επιστροφή των γλυπτών «δεν είναι η πρόθεση του (σ.σ. πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του Βρετανικού Μουσείου) Τζορτζ Όσμπορν».

Επανέλαβε το τετριμμένο επιχείρημα πως εάν επιστραφούν τα κλεμμένα γλυπτά στην Ελλάδα, τότε θα πρέπει να επιστραφούν (και άλλες κλεμμένες) αρχαιότητες, τονίζοντας πως θα ανοίξει «το Κουτί της Πανδώρας» και έναν «επικίνδυνο δρόμο να πορευτούμε».

Η υπουργός Πολιτισμού δεν έκρυψε πως είχε «πολλές συνομιλίες» με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, υποστηρίζοντας πως «η άποψή του για αυτό το ζήτημα έχει παρερμηνευθεί» λέγοντας πως «δεν πρόκειται να στείλει πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Δεν αποκλείεται να έχει ένα δίκαιο. Αλλά μόνο σε ό,τι αφορά την άποψη του Όζμπορν…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα