ΑΘΗΝΑ
23:08
|
25.04.2024
Φαίνεται να προτιμά τις κοινές επενδύσεις στην ΕΕ ώστε να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στις τεράστιες επενδύσεις των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου τα κράτη – μέλη να ανταγωνιστούν από κοινού και όχι ανά χώρα τις επιδοτήσεις που αποφάσισαν οι ΗΠΑ στην πράσινη οικονομία φαίνεται πως επιδιώκει ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Πληροφορίες του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται σχετικό προσχέδιο πρότασης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει την προώθηση κανόνων της ΕΕ για κρατικές επιχορηγήσεις και κεφάλαια που θα ενισχύσουν τις ευρωπαϊκές εταιρίες (με πρώτες τις γερμανικές…) απέναντι στον πακτωλό χρημάτων ύψους 370 δισ. δολαρίων που έχουν ήδη εξασφαλίσει αμερικανικές πολυεθνικές από την κυβέρνηση Μπάιντεν και το κογκρέσο.

«Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία βιομηχανικών επενδύσεων με ιδιαίτερη έμφαση στις μελλοντικές τεχνολογίες, στην επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προώθηση της βιομηχανικής καινοτομίας» αναφέρεται στο προσχέδιο πρότασης που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο. Ειδικότερα, προτείνεται ανακατανομή αχρησιμοποίητων κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και ενίσχυση του ενεργειακού επενδυτικού προγράμματος της ΕΕ. Προτείνεται επίσης τα 27 μέλη της ΕΕνα χρησιμοποιήσουν την επερχόμενη αναθεώρηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για να δώσουν προτεραιότητα σε επενδυτικά έργα για τη λεγόμενη «πράσινη οικονομία».

Κοντολογίς ο Σολτς παροτρύνει τους άλλους ηγέτες της ΕΕ και την Κομισιόν να εγκρίνουν πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε τα κράτη μέλη με «αυστηρότερους» προϋπολογισμούς να μην μείνουν πίσω στην κούρσα των πράσινων επιδοτήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα