ΑΘΗΝΑ
16:28
|
02.05.2024
Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν περίπου 220 ακόμα πολεμιστές από τερακότα κοντά στο μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν περίπου 220 ακόμα πολεμιστές από τερακότα κοντά στο μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ στην επαρχία Σαανσί στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Περίπου 16 άλογα από τερακότα, τέσσερα άρματα, όπλα και εργαλεία παραγωγής έχουν επίσης ανευρεθεί, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τα ευρήματα έγιναν κατά τη διάρκεια μιας ανασκαφής στον μεγαλύτερο ταφικό λάκκο έξω από το μαυσωλείο, τον λάκκο No.1, ο οποίος έχει έκταση 14.260 τετραγωνικών μέτρων.

Υπήρξαν αρκετές ακόμα σημαντικές ανακαλύψεις πρόσφατα, είπε στο Xinhua ο Σεν Μαοσένγκ, ερευνητής στο Μουσείο Μαυσωλείου του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ.

Οι επιστήμονες μπόρεσαν να προσδιορίσουν τον σχηματισμό στον οποίο οι φιγούρες είχαν τοποθετηθεί, είπε.

Είπε, επιπλέον, πως το τελευταίο διάστημα, επιστήμονες κατάφεραν να εξακριβώσουν ότι κατά την κατασκευή των πήλινων στρατιωτών πρώτα γίνονταν τα σκαλίσματα στα σώματα των πολεμιστών με τα χέρια να προστίθενται στη συνέχεια.

Ο στρατός από τερακότα ή πήλινος στρατός είναι μια τεράστια συλλογή από γλυπτά πλήρους μεγέθους με βάση τον πηλό που απεικονίζει τον στρατό του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, Τσιν Σι Χουάνγκ.

Θάφτηκαν στο έδαφος γύρω από το μαυσωλείο του το 210–209 π.Χ. με σκοπό την προστασία του αυτοκράτορα στη μετά θάνατον ζωή. Η ανακάλυψη του πήλινου στρατού προκάλεσε μεγάλη αίσθηση το 1974. Οι ανασκαφές στο χώρο συνεχίζονται από τότε. Ο πήλινος στρατός υπολογίζεται ότι αριθμεί πάνω από 8.000 στρατιώτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα