ΑΘΗΝΑ
01:15
|
19.04.2024
«Ντρέπομαι βαθιά για αυτό που έκανα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ντομινίκ Περοτέ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς της Αυστραλίας παραδέχτηκε ότι φορούσε ναζιστική στολή στο πάρτι των 21ων γενεθλίων του και ζήτησε συγγνώμη.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) Ντομινίκ Περοτέ, 40 ετών, αποκάλυψε το περιστατικό την Πέμπτη, δύο ημέρες αφότου ένας συνάδελφός του το μεγάλωσε ιδιωτικά.

Είπε ότι ήταν ένα τρομερό λάθος, που έγινε όταν ήταν νέος και αφελής.

Ο ηγέτης του συντηρητικού συνασπισμού της πολιτείας, κ. Περοτέ, αντιμετωπίζει εκλογές σε δύο μήνες. «Ντρέπομαι βαθιά για αυτό που έκανα», είπε στους δημοσιογράφους σε μια συγκινητική συνέντευξη Τύπου. «Σε εκείνη την ηλικία της ζωής μου, απλά δεν καταλάβαινα τη σοβαρότητα του τι σήμαινε αυτή η στολή». «Λυπάμαι πραγματικά για την πληγή και τον πόνο που θα προκαλέσει… ιδιαίτερα σε μέλη της εβραϊκής κοινότητας, επιζώντες του Ολοκαυτώματος, βετεράνους και τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

Το περιστατικό συνέβη το 2003, δύο χρόνια πριν ο πρίγκιπας Χάρι φωτογραφηθεί με ναζιστική στολή με περιβραχιόνιο με σβάστικα. Ο κ. Περοτέ είπε, ότι δεν γνώριζε εάν υπήρχε φωτογραφία του να φοράει τη στολή και αρνήθηκε να παραδεχτ,εί ότι έγινε για να προλάβει τη δημοσίευση οποιασδήποτε τέτοιας φωτογραφίας.

Είπε ότι επικοινώνησε με Εβραίους ηγέτες στη Νέα Νότια Ουαλία για να απολογηθεί προσωπικά.

Το Εβραϊκό Συμβούλιο Αντιπροσώπων της Νέας Νότιας Ουαλίας είπε ότι ο κ. Περοτέ είχε «βαθιά και ειλικρινή λύπη» για τις ενέργειές του πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

«Αυτό το περιστατικό, ανεξάρτητα από το πόσο παλιό, είναι μια υπενθύμιση της ανάγκης να εκπαιδεύουμε συνεχώς όλους τους Αυστραλούς – και ιδιαίτερα τη νεολαία μας – για την απεχθή φύση του ναζιστικού καθεστώτος», δήλωσε ο πρόεδρος Ντέιβιντ Όσιπ και ο διευθύνων σύμβουλος Ντάρεν Μπαρκ.

Ο κ. Περοτέ έγινε πρωθυπουργός της πολυπληθέστερης πολιτείας της Αυστραλίας το 2021, όταν ο προκάτοχός του παραιτήθηκε αφού ενεπλάκη σε έρευνα για διαφθορά.

Αντιμετωπίζει μια σκληρή μάχη για να κερδίσει τις πολιτειακές εκλογές τον Μάρτιο. Ο συνασπισμός Φιλελεύθερων-Εθνικών βρίσκεται στην εξουσία για 12 χρόνια, αλλά μια σειρά από ανώτερους συναδέλφους αποσύρονται και ο συνασπισμός έχει επικριθεί για την αποτυχία να προωθήσει περισσότερες γυναίκες.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα