ΑΘΗΝΑ
20:00
|
06.05.2024
Ο Σύρος Πρόεδρος ξεκαθαρίζει τους όρους του παζαριού με την Τουρκία μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Δαμασκό με απεσταλμένο του Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον άμεσο τερματισμό αφενός της τουρκικής κατοχής εδαφών της βόρειας Συρίας και αφετέρου της υποστήριξης της κυβέρνησης Ερντογάν σε ένοπλες ομάδες Σύρων αντικαθεστωτικών απαίτησε σήμερα ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ προκειμένου να εξομαλυνθούν και να αποκατασταθούν οι σχέσεις ανάμεσα σε Άγκυρα και Δαμασκό.

Σε ρεπορτάζ του κινέζικου πρακτορείου ειδήσεων Xinhua αναφέρεται πως οι εν εξελίξει συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων της Συρίας και της Τουρκίας, που γίνονται υπό την αιγίδα της Ρωσίας, θα πρέπει να έχουν ως στόχο «το τέλος της κατοχής» από την Τουρκία συριακών εδαφών για «να είναι καρποφόρες».

Η ανακοίνωση εξεδόθη με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στη Δαμασκό ο ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου της Ρωσίας στη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, ως επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας.

Η συνάντηση Άσαντ-Λαβρεντίεφ έγινε μετά τις πρόσφατες συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Άμυνας Ρωσίας, Τουρκίας και Συρίας στις 28 Δεκεμβρίου στη Μόσχα για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου το 2011 και τις συναντήσεις επιτροπών Τουρκίας και Συρίας με πιθανό στόχο την εξομάλυνση σχέσεων.

This image has an empty alt attribute; its file name is 330.jpg

Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Σύρος Πρόεδρος ξεκαθάρισε πώς ακριβώς θα μπορούσε να γίνει η ομαλοποίηση των σχέσεων με την κυβέρνηση Ερντογάν που έχει πραγματοποιήσει ήδη τρεις χερσαίες εισβολές στο συριακό έδαφος και απειλεί από την περασμένη άνοιξη και με τέταρτη, συναντώντας την ομόθυμη αντίδραση Ρωσίας και ΗΠΑ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη Ρουάντα όπου βρέθηκε εκτίμησε πως η συνάντηση με τους ομολόγους του από τη Συρία και τη Ρωσία θα μπορούσε να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου στη Μόσχα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Η Ουκρανία ρισκάρει να χάσει πόλη-κλειδί πριν το καλοκαίρι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα