ΑΘΗΝΑ
05:27
|
27.05.2024
Η υπογραφή του μνημονίου για τον σχεδιασμό και βιομηχανική παραγωγή του δεύτερου ελληνικού drone έγινε στο υπουργείο Οικονομικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μνημόνιο συνεργασίας για το δεύτερο ελληνικό drone, που θα φέρει το όνομα «Γρύπας», υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στην «Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία» (ΕΑΒ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με σκοπό το σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή ενός σύνθετου τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο υπουργείο Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων παρόντες στην υπογραφή του μνημονίου ήταν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, διοίκηση της ΕΑΒ και οι πρυτανικές αρχές των τεσσάρων Πανεπιστημίων.

Το νέο πρόγραμμα παραγωγής του δεύτερου ελληνικού drone αξιοποιεί την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το πρόγραμμα «Αρχύτας» για την έρευνα, ανάπτυξη και βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ποιοι συμμετείχαν στην εκδήλωση υπογραφής του μνημονίου

  •  Από την ΕΑΒ, ο Πρόεδρος της εταιρείας Ιωάννης Κούτρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτριος Παπακώστας, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και συντονιστής του προγράμματος «Γρύπας» Μιχαήλ Κορωναίος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Νικόλαος Καλιωράκης, ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής Θεόδωρος Ρίζος, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής και Ανάπτυξης Γεώργιος Σταμέλος, η Διευθύντρια Διαχείρισης Προγραμμάτων Δήμητρα Βρούχα, ο Διευθυντής R&D Νέων Προϊόντων Νικόλαος Κόκλας, ο Διευθυντής του Εργοστασίου Ηλεκτρονικών Αίθων Ναρλής και ο εποπτεύων μηχανικός Αναστάσιος Μακρυκώστας.
  • Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Πρύτανης, Καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου.
  • Από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Καθηγητής Διονύσιος Μαντζαβίνος και ο υπεύθυνος για το έργο, Καθηγητής Βασίλης Κωστόπουλος.
  • Από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Πρύτανης, Καθηγητής Φώτιος Μάρης, το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ, Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου και οι υπεύθυνοι για το έργο, Καθηγητής Αντώνιος Γαστεράτος, Καθηγητής Γεώργιος Συρακούλης και Αναπληρωτής Καθηγητής Νικόλαος Παπανικολάου.
  • Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Πρύτανης, Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης και ο υπεύθυνος για το έργο, Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Γεώργιος Σταμούλης.
  • Οι συνεργάτες του Υπουργού Οικονομικών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς και Επίκουρος Καθηγητής Χρήστος Χριστοδούλου.
  • Η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Πηνελόπη Παγώνη και ο Προϊστάμενος της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων, Διαχείρισης Κινητών Αξιών και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού (ΜΑΔΚΑΕΣ) Σωτήριος Αναστασόπουλος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Αρμενία

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Σ. Κασσελάκης: «Κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη τα όσα λέει η κυβέρνηση για την ακρίβεια»

Νότια Αφρική: Τελευταία προεκλογική συγκέντρωση για τον Σιρίλ Ραμαφόσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα