ΑΘΗΝΑ
09:21
|
17.05.2024
«Είμαστε έτοιμοι πάντα να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία αλλά δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ελληνοτουρκικό «γαϊτανάκι» δηλώσεων και αντιδηλώσεων συνέχισε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κομοτηνή, προειδοποιώντας με νόημα πως «όσοι φωνάζουν ότι θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά θα προσγειωθούν απότομα στην πραγματικότητα».

Πραγματοποιώντας μία ξεκάθαρα προεκλογική εμφάνιση, (την πρώτη της χρονιάς) με κεντρικό σύνθημα τη φράση «Η Ελλάδα αλλάζει», ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να δείξει πως είναι κοντά στην περιφέρεια και δη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Εξήγησε πως μετέβη στην Κομοτηνή επειδή «εδώ πρώτος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καθιέρωσε στην πράξη την ισονομία με την ισοπολιτεία». Συνέχισε, προσθέτοντας:

«Εδώ, αυτή η ακριτική περιοχή, στάθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της πατρίδας. Εδώ έχουμε πετύχει αρμονική συνύπαρξη Ελλήνων πολιτών διαφορετικών θρησκειών. Ο πολίτης αρνείται να γίνει άβουλο πιόνι στην σκακιέρα της διχόνοιας όπως επιδιώκουν κάποιοι εκτός συνόρων. Το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας το 2020 όταν εκδηλώθηκε η μαζική προσπάθεια εργαλειοποίησης ανθρώπων, εσείς κρατήσατε απόρθητα τα σύνορά μας».

Σε επόμενο σημείο αναφέρθηκε στην Τουρκία διαπιστώνοντας πως η κυβέρνησή της «κινείται δυστυχώς σε έναν παροξυσμό προκλήσεων δηλητηριάζοντας κυρίως τους ίδιους τους πολίτες της». Ισχυρίστηκε δε πως τάχα «βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση».

Και πρόσθεσε:

«Είμαστε έτοιμοι πάντα να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία αλλά δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο. Όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν και ξαφνικά να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα. Τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα θα παραμείνουν θωρακισμένα».

Σε επόμενο σημείο εξήρε την κυβέρνησή του λέγοντας πως έκανε «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική επένδυση στη Θράκη μετατρέποντας την Αλεξανδρούπολη σε στρατηγικό κόμβο του νέου ενεργειακού χάρτη». «Εάν δεν υπήρχε η πατρίδα μας και γρήγορη ολοκλήρωση του αγωγού IGB η Βουλγαρία δε θα είχε αρκετό αέριο για να καλύψει τις ανάγκες της. Αυτό σημαίνει σοβαρή στρατηγική για μία χώρα η οποία ευελπιστεί να είναι πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια» τόνισε ο Μητσοτάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα