ΑΘΗΝΑ
23:14
|
18.04.2024
Έκθετος ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την εύρεση απόρρητων εγγράφων σε γραφείο του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα αδικαιολόγητα προσπαθεί να δικαιολογήσει ο Λευκός μετά τον εντοπισμό απόρρητων εγγράφων από την περίοδο κατά την οποία ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σε παλιό γραφείο του νυν προέδρου.

Εκπρόσωποι του Μπάιντεν έχουν επιβεβαιώσει πως «ένας μικρός αριθμός εγγράφων που έχουν χαρακτηριστεί απόρρητα» βρέθηκαν «σε κλειδωμένο ντουλάπι» στο Penn Biden Center, ένα think tank, στο οποίο διατηρούσε παλιότερα γραφείο ο Αμερικανός πρόεδρος. Ωστόσο, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News αποκάλυψε ότι εντοπίστηκε «τουλάχιστον ένα επιπλέον πακέτο». Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης, την οποία επικαλείται το CNN, τα έγγραφα χρονολογούνται από το 2013 ως το 2016 και αφορούν θέματα, όπως η Ουκρανία, το Ιράν και η Βρετανία.

Ως «ματάκια» μέσα σε ένα κουτί με άκρως απόρρητα έγγραφα σχεδιάζει τον Τζο Μπάιντεν ο σκιτσογράφος Bart van Leeuwen από την Ολλανδία και μέλος της ομάδας του cartoonmovement.com.

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από την αποκάλυψη ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έφυγε από τον Λευκό Οίκο παίρνοντας μαζί του πολλά απόρρητα έγγραφα του κράτους. Στην περίπτωσή του όμως το FBI μπήκε στην έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα και κατάσχεσε πολλά από αυτά τα έγγραφα.

«Αν ήσουν έξυπνος σαν κι εμένα θα τα είχες αποχαρακτηρίσει μόνο με τη δύναμη της σκέψης», λέει ο πρώην στον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ στο σκίτσο της «Washington Post». Το σκίτσο του Μάικλ ντε Άντερ έχει τίτλο: «Η ιστορία δύο Προέδρων».

Ειρωνικό και το σκίτσο του ομίλου Fox News, που δείχνει τον Μπάιντεν να έχει πιαστεί στα πράσα και να λέει: «Η κακή διαχείριση των απόρρητων εγγράφων από τον Τραμπ ήταν απολύτως ανεύθυνη!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα