ΑΘΗΝΑ
11:37
|
29.01.2023
Επιτελεστική δράση για το μνημονικό ίχνος της Εβραϊκής Ιστορίας της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν καλλιτέχνες της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιτελεστική δράση στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό σε σχέση με το μνημονικό ίχνος της Εβραϊκής Ιστορίας της πόλης διοργανώνει στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Τέχνη και Δημόσια Σφαίρα καλλιτεχνικές Δράσεις και Πρακτικές», των τμημάτων Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Η έναρξη της δράσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 16 Ιανουαρίου στις 17:00 στα Λουτρά των Λουλουδάδικων, θα συνεχιστεί στην πλατεία Ελευθερίας και θα ολοκληρωθεί στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό.

«Θεωρώντας ότι το ίχνος αυτό διατέμνει το κοινωνικό φαντασιακό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης παλαιότερων και νεότερων, δημιουργούμε μια τοποειδική επιτέλεση (performance)», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Συμμετέχουν: Αρβανίτης Βαγγέλης, Βοζαλή Μαρία, Βουλγαρούδη Καλλιόπη, Γεροντίδης Γιώργος, Γεωργοπούλου Μαρίνα, Πατρικίου Στεφανία, Πεχλιβανίδης Γιώργος, Σμυρνάκη Άννα-Μαρία, Σταμενίτης Γιάννης, Τσιάμογλου Αλέξης, Τσίρη Ελένη, Χαρέλα Μαρία. 

Επιμέλεια: Μήτρου Γιάννης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρώην στρατηγός Πετρ Πάβελ κέρδισε τις εκλογές στην Τσεχία

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Το «κρυφό χέρι» της Βρετανίας στο πραξικόπημα του ’64 στη Βραζιλία

Ηχηρό αντιφασιστικό «όχι» στη ναζιστική φιέστα και την ανοχή Μπακογιάννη και ΕΛ.ΑΣ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα