ΑΘΗΝΑ
17:06
|
28.09.2024
Παράλληλα, η ιαπωνική κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ιαπωνίας καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν εκτροχιασμό της αγοράς ομολόγων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά της Ιαπωνίας έχουν βιώσει επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου ως αποτέλεσμα της ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού, έδειξε η τελευταία έρευνα που διεξήχθη από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Στην τριμηνιαία έκθεσή της, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανέφερε ότι το 53% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι τα οικονομικά τους επιδεινώθηκαν πέρυσι σε σύγκριση με το 2021, ενώ μόνο το 3,7% δήλωσε ότι τα οικονομικά του είχαν βελτιωθεί. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό των νοικοκυριών που αναφέρουν οικονομικά προβλήματα εδώ και σχεδόν 13 χρόνια.

Η έκθεση δείχνει ότι οι καταναλωτές δεν θα είναι πρόθυμοι να αυξήσουν τις δαπάνες τους χωρίς αύξηση των μισθών, καθώς το 63% των ερωτηθέντων ανέφερε τον πληθωρισμό ως καθοριστικό παράγοντα για τη δραστηριότητα των δαπανών τους φέτος.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση των τιμών εξαπλώνεται σε διάφορους τομείς της ιαπωνικής οικονομίας και οι εταιρείες μεταφέρουν το βάρος του αυξανόμενου κόστους σε ενέργεια, τρόφιμα και πρώτες ύλες στα νοικοκυριά. Εκτός από τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, οι τιμές αυξήθηκαν για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, από το τηγανητό κοτόπουλο μέχρι τα smartphones και τα κλιματιστικά.

Τον Δεκέμβριο, η αύξηση των τιμών στο Τόκιο ξεπέρασε τις προβλέψεις και έφτασε στο 4% για πρώτη φορά από το 1982, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της Ιαπωνίας.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένει επίσης ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται και έχει διπλασιάσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό για το επόμενο έτος στο 10%.

Παράλληλα, η ιαπωνική κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ιαπωνίας καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν εκτροχιασμό της αγοράς ομολόγων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα