ΑΘΗΝΑ
08:18
|
19.04.2024
Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για τα αιτήματα εξοπλισμών Αθήνας και Άγκυρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 και 900 πυραύλων αέρος-αέρος στην Τουρκία, και την πώληση αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα αναμένεται να ζητήσει μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας  Wall Street Journal, ένα από ζητήματα που αναμένεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του Κογκρέσου ως προς το αίτημα πώλησης δεκάδων σύγχρονων F-16 στην Τουρκία είναι εάν η άγκυρα θα υπογράψει τελικά τη συμφωνία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται πολύ πιθανό πως η κοινοποίηση της συμφωνίας στο Κογκρέσο θα συμπέσει με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, κάποιοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν εκτιμούν πως η συμπτωματική χρονική στιγμή των κοινοποιήσεων για την Τουρκία και για την Ελλάδα στο κογκρέσο θα μπορούσε να κατευνάσει τις διαμαρτυρίες της Αθήνας για την πώληση των F-16 στην Άγκυρα, υπό την προϋπόθεση πως το ελληνικό αίτημα γίνει επίσης δεκτό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα