ΑΘΗΝΑ
04:18
|
28.05.2024
Στη Βηρυτό βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιώντας σειρά επαφών με Λιβανέζους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Βηρυτό μετέβη σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν συναντώντας σημαντικούς Λιβανέζους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι και ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο Ιρανός υπουργός συνοδευόμενος από τον πρέσβη της χώρας του στη Βηρυτό, Μοζτάμπα Αμάνι, και τον εκπρόσωπο Τύπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι, συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της βουλής, Ναμπίχ Μπέρι, το στέλεχος του σιιτικού Κινήματος «Αμάλ» Δρ.Χαλίλ Χαμντάν, τον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Μπου Χαμπίμπ και τον γενικό διευθυντή του λιβανέζικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδιος για υποθέσεις Μέσης Ανατολής, Μαχντί Σουστράρι.

Sayyed Nasrallah meeting Amirabdollahian

Στη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν συζήτησαν πέρα από θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών, το παλαιστινιακό και την γενικότερη κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή καθώς και «τις απειλές του Ισραήλ» μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Hossein Amir Abdollahian.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών σε όλες τις συναντήσεις διεμήνυσε πως το Ιράν «είναι και θα είναι πάντα πιστός φίλος του Λιβάνου, σε καλές και κακές εποχές». Τόνισε επίσης πως η διμερής συνεργασία «αντανακλά θετικά το καλύτερο συμφέρον και των δύο λαών».

Αργότερα σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στο τέλος της επίσκεψής του ο Ιρανός υπουργός ανακοίνωσε πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να δημιουργήσει δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Βηρυτό και στο Νότιο Λίβανο με δυνατότητα παραγωγής ρεύματος από 1.000 MW για κάθε σταθμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέχεια στην κόντρα με τον Κασσελάκη δίνει ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα

Κουτσούμπας: Απότοκος του Μάαστριχτ είναι η ακρίβεια

Την πιθανότητα κυρώσεων στο Ισραήλ συζητούν οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

Νετανιάχου: «Ατύχημα» το χτύπημα στη Ράφα-Διεθνής κατακραυγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα