ΑΘΗΝΑ
16:23
|
20.05.2024
Ρώσοι και Κινέζοι επιχειρηματίες δεν θα παραβρεθούν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που ξεκινά σήμερα στην Ελβετία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κανένας εκπρόσωπος επιχειρήσεων από τη Ρωσία και την Κίνα δεν θα παρευρεθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2023 στο Νταβός, το οποίο ξεκινά σήμερα Δευτέρα, ανέφερε το αμερικανικό πρακτορείο επιχειρηματικών ειδήσεων Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, υπάρχουν περίπου 116 δισεκατομμυριούχοι εγγεγραμμένοι για να παρακολουθήσουν τη φετινή εκδήλωση, 40% περισσότεροι από ό,τι πριν από μια δεκαετία. Η Ινδία, μια σταθερά μεγάλη παρουσία στο Νταβός τα προηγούμενα χρόνια, έχει 13 δισεκατομμυριούχους που παρευρίσκονται, συμπεριλαμβανομένου του μεγιστάνα του άνθρακα Γκαουτάμ Αντάνι, του οποίου ο πλούτος αυξήθηκε κατά 44 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Οι Αμερικανοί, αναφέρει το Πρακτορείο, ως συνήθως, αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα, με 33 δισεκατομμυριούχους να παρευρίσκονται στις εργασίες του Φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων εταιρικών τιτάνων που δεν συμμετείχαν στην περσινή εκδήλωση.

Από πλευράς Ευρώπης στο Νταβός, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες του ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιανουαρίου, έχουν εγγραφεί 18 Ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι.

Από πλευράς πολιτικών ηγετών, ενώ υπάρχουν 52 αρχηγοί κρατών που κατευθύνονται στο Νταβός φέτος, οι κορυφαίοι ηγέτες λείπουν. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος και Ρώσος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ και Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρόκειται να παραβρεθούν, όπως και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμάνουελ Μακρόν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη 21 Μαΐου

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα