ΑΘΗΝΑ
09:15
|
29.03.2023
Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο διευθύνων σύμβουλος της MRB, οι πολίτες φαίνεται να απορρίπτουν το σκεπτικό των επαναληπτικών εκλογών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην έχει δώσει ακόμη ημερομηνία για τις πρώτες κάλπες που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, ωστόσο τα σενάρια για την επόμενη ημέρα καθώς και τις πιθανότητες μιας κυβέρνησης συνεργασίας πληθαίνουν.

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη χώρα μας, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος σχολίασε τα στοιχεία που προκύπτουν από τις μετρήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαύρος μιλώντας στην ΕΡΤ, στις πρόσφατες τάσεις υπάρχει ερώτηση προς τους πολίτες, τι θέλουν να γίνει σε περίπτωση που στις πρώτες εκλογές δεν βγαίνει κυβέρνηση, και μεταξύ των απαντήσεων «να πάμε σε επόμενες εκλογές ή να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή περισσοτέρων κομμάτων» η απάντηση «συνεργασία» αυξάνει καθώς περνάει ο καιρός.

«Τώρα έχει γίνει πλειοψηφική, ξεπέρασε το 50% αν θυμάμαι καλά. Το κρίσιμο είναι ότι αν αναλύσει κανείς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας του 2019, υπάρχει ένα 35%-40% μόνιμα, το οποίο λέει “δεν θέλω επόμενες εκλογές, θέλω κυβέρνηση συνεργασίας”.

Αυτό, σχολίασε ο κ. Μαύρος,  είναι ένα εύρημα που το βλέπουμε σε κάθε μέτρηση δεν το βάλαμε σε μία έρευνα, το μετρήσαμε αλλά δεν ξέρουμε τι απέγινε. Αυτό είναι σοβαρό ποσοστό. Μπορεί να είναι μειοψηφικό γιατί υπάρχει ένα 60% από την άλλη μεριά που λέει το συμπληρωματικό αλλά είναι μεγάλο το ποσοστό» σημείωσε ο ίδιος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό σφοδρή πίεση ο Νετανιάχου (upd)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έφθασε το απόγευμα στην Κνέσετ, στο φόντο μαζικών κινητοποιήσεων και πρωτοφανούς γενικής απεργίας, μετά από μια νύχτα οργής.
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Mundo Nuevo

H παιδική χαρά «του τρόμου» στην οδό Δαφνομήλη και τα πολλαπλά ψέματα του Κώστα Μπακογιάννη

Όχι στη χειραγώγηση της ελληνικής εκπαίδευσης από το γερμανικό κράτος

Περού: Στο στόχαστρο για ξέπλυμα χρήματος Μπουλουάρτε και Καστίγιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα