ΑΘΗΝΑ
23:00
|
18.04.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κριστίνε Λάμπρεχτ διαφωνούσε με την αναβάθμιση της εξοπλιστικής υποστήριξης της Ουκρανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή της από την κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς υπέβαλε τη Δευτέρα η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ, στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), του μεγαλύτερου του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού από το οποίο προέρχεται και ο Καγκελάριος.

«Σήμερα ζήτησα από τον καγκελάριο να με απαλλάξει από το αξίωμα του ομοσπονδιακού υπουργού Άμυνας», είπε στη δήλωση η Λάμπρεχτ, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) του Σολτς.

Η Λάμπρεχτ είχε βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων για πρωτοχρονιάτικο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, στο οποίο, εκτός του γεγονότος ότι «εμποδιζόταν» να μιλήσει από τις εκρήξεις εορταστικών βεγγαλικών, είχε αναφερθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία με μία φράση, ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε με ανάλαφρο τόνο στα πρόσωπα που γνώρισε μέσα στο 2022.

Η απόφασή της να παραιτηθεί έρχεται καθώς η Γερμανία δέχεται πιέσεις να εγκρίνει αύξηση της διεθνούς στρατιωτικής υποστήριξης προς το Κίεβο και οι αμυντικές ικανότητες της Γερμανίας έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση αφού πολλά τανκς πεζικού Puma τέθηκαν εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια πρόσφατης στρατιωτικής άσκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τέως – πλέον – υπουργός Άμυνας της Γερμανίας διαφωνούσε με την αναβάθμιση της υποστήριξης της Ουκρανίας με όπλα για την αντιμετώπιση της ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Θεωρείται εξάλλου ότι απέτυχε να φέρει εις πέρας την ενίσχυση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων την οποία έχει διακηρύξει η κυβέρνηση Σολτς, με τη δημιουργία ταμείου 100 δισ. ευρώ, λίγες εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα