ΑΘΗΝΑ
08:08
|
18.05.2024
Οι διαδηλωτές λένε ότι η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ευνοεί την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας επέστρεψαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ισπανίας την Κυριακή (15/1) για να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση του δημόσιου συστήματος υγείας της Μαδρίτης από τη συντηρητική περιφερειακή της κυβέρνηση.

Η διαδήλωση προσέλκυσε περίπου 30.000 διαδηλωτές, δήλωσε εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης.

Κουβαλώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «S.O.S. Δημόσια Υγεία» και «Σταματήστε την Ιδιωτικοποίηση», οι διαδηλωτές φώναξαν ενάντια στις ελλείψεις προσωπικού και επέκριναν την ευνοιοκρατία που επιδεικνύουν οι περιφερειακές αρχές προς τους ιδιωτικούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Η διαδήλωση ήταν η τελευταία από μια σειρά διαμαρτυριών, συμπεριλαμβανομένων απεργιών, των εργαζομένων στον τομέα της δημόσιας υγείας της Μαδρίτης κατά της κυβέρνησης της περιφέρειας της πρωτεύουσας, της οποίας ηγείται η εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος Ισαμπέλ Αγιούσο.

Τα συνδικάτα που διοργάνωσαν τη διαδήλωση της Κυριακής δήλωσαν ότι η Μαδρίτη ξοδεύει το μικρότερο κατά κεφαλήν ποσό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη από οποιαδήποτε άλλη ισπανική περιοχή, παρόλο που έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα. Ισχυρίζονται ότι για κάθε 2 ευρώ που δαπανώνται για υγειονομική περίθαλψη στη Μαδρίτη, ένα καταλήγει στον ιδιωτικό τομέα.

Η Αγιούσο ισχυρίστηκε ότι οι διαμαρτυρίες υποκινήθηκαν από πολιτικά συμφέροντα αριστερών αντιπάλων της ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης, με επικεφαλής την Ισαμπέλ Αγιούσο του Λαϊκού Κόμματος, έχει δεχθεί πυρά τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού το 2020, για το ελλιπές προσωπικό σε νοσοκομεία και κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο εμπαιγμός των ΗΠΑ με την πλωτή αποβάθρα στη Γάζα

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Θύμα της ιλαράς μικρό παιδί στον Καναδά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα