ΑΘΗΝΑ
11:17
|
03.05.2024
Η απαγόρευση επιβλήθηκε αφότου οπαδοί εμφάνισαν τη Ρωσική σημαία κατά τη διάρκεια παιχνιδιού της Ρωσίδας αθλήτριας τένις Καμίλα Ρακίμοβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας έχουν αποκλειστεί από το τουρνουά τένις του Australian Open μετά από ένα περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ενώ αρχικά επετράπη στους θεατές να φέρουν τις σημαίες στο πάρκο της Μελβούρνης, υπό τον όρο ότι δεν προκαλούσαν «διαταραχή», οι διοργανωτές αντέστρεψαν αυτή την απόφαση την Τρίτη, αφού οι οπαδοί εμφάνισαν μια ρωσική σημαία κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ της Ουκρανής Κατερίνα Μπάιντλ και της Ρωσίδας Καμίλα Ρακίμοβα.

Ουκρανοί οπαδοί λένε ότι κάλεσαν την αστυνομία και την ασφάλεια στον αγώνα του πρώτου γύρου τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι οι Ρώσοι οπαδοί «ειρωνεύονταν» την Μπάιντλ.

«Αυτό είναι βαθιά ανασφαλές, ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ένας οπαδός στην τοπική εφημερίδα The Age. «Είναι ένα μικρό γήπεδο, τα παιδιά ήταν εξαιρετικά κοντά στους παίκτες, οπότε υπήρχε ένα στοιχείο αυτού που ένιωθα ότι ήταν εκφοβισμός».

Αλλά ένας από τους Ρώσους που συμμετείχαν είπε στο The Age, ότι αυτός και η παρέα του απλώς επευφημούσαν τη συμπατριώτισσά τους.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Οι άνθρωποι μπορούν να το δουν αυτό ως αντιπαθητικό, αλλά ήμασταν απλώς οι κανονικοί υποστηρικτές σας. Δεν υπήρχε γελοιοποίηση ή ασέβεια».

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία είχε νωρίτερα καλέσει το Tennis Australia να αναλάβει δράση.

Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές δεν μπόρεσαν να παίξουν υπό τις σημαίες των χωρών τους σε πολλά αθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του τένις, από τότε που ξεκίνησε η ένοπλη σύγκρουση της Ρωσίας με την Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Ενώ οι παίκτες από τις δύο χώρες αγωνίζονται υπό ουδέτερη λευκή σημαία κατά τη διάρκεια του Australian Open, τους απαγορεύτηκε τελείως να παίξουν στο Γουίμπλεντον το 2022.

Στη συνέχεια, επιβλήθηκε πρόστιμο στους διοργανωτές του Γουίμπλεντον και αφαιρέθηκαν από το τουρνουά οι βαθμοί κατάταξης από την Ένωση Επαγγελματιών Αντισφαίρισης και την Ένωση Γυναικών Αντισφαίρισης. Η WTA είπε ότι πρέπει να προστατεύονται οι ίσες ευκαιρίες για τους παίκτες να αγωνίζονται ως άτομα.

Η κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώριας την Τρίτη δήλωσε ότι το Tennis Australia είχε πάρει τη σωστή απόφαση.

Η απαγόρευση έρχεται αφότου η Ουκρανή τενίστρια Μάρτα Κοστιούκ είπε ότι δεν θα δώσει τα χέρια με αντιπάλους από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία που πιστεύει ότι δεν έχουν κάνει αρκετά για να καταδικάσουν την εισβολή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα