ΑΘΗΝΑ
08:51
|
03.05.2024
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας εξήγησε πως θα περιμένει τη Σουηδία για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ επειδή οι δύο χώρες είναι στο ίδιο περιβάλλον ασφάλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Φινλανδία θα μπει στο ΝΑΤΟ ταυτόχρονα με τη Σουηδία δήλωσε σήμερα στο περιθώριο του Φόρουμ του Νταβός η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάννα Μαρίν.

«Είναι σημαντικό η Φιλανδία και η Σουηδία να μπουν στο ΝΑΤΟ μαζί γιατί μοιραζόμαστε το ίδιο περιβάλλον ασφαλείας», πρόσθεσε η ίδια αναγνωρίζοντας προηγουμένως ότι η χώρα της δεν υφίσταται το ίδιο μέγεθος πίεσης από την Τουρκία όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Σουηδίας.

Οι δύο σκανδιναβικές χώρες υπέβαλαν πέρσι την αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ και έκτοτε αυτές έχουν εγκριθεί από σχεδόν όλα τα μέλη της «Βορειοατλαντικής Συμμαχίας» πλην Τουρκίας και Ουγγαρίας.

Η Ουγγαρία έχει ανακοινώσει πως θα προωθήσει την έγκριση της αίτησης των δύο χωρών στο κοινοβούλιο το προσεχές διάστημα.

Η Άγκυρα, ωστόσο, παζαρεύει μέχρις εσχάτων, κυρίως με την Στοκχόλμη επιδιώκοντας την ικανοποίηση αιτημάτων που έχει θέσει σε βάρος της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ και της κουρδικής παροικίας στη Σουηδία.

Αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία, η Σάννα Μαρίν εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ουκρανία θα πρέπει να νικήσει γιατί «δεν υπάρχει άλλη επιλογή επειδή εάν νικήσει η Ρωσία θα βλέπουμε τέτοιες συμπεριφορές για δεκαετίες μπροστά μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα