ΑΘΗΝΑ
07:02
|
25.04.2024
Συγκέντρωση την Πέμπτη στο υπουργείο Πολιτισμού και πορεία διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν τα καλλιτεχνικά σωματεία και σπουδαστές των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών, την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, με κύριο αίτημα την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία τους με απολυτήρια δημοτικού.

Όπως έχει ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας (11:30 – 14:30), συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Πολιτισμού και πορεία διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κάνοντας λόγο για απαξιωτική αντιμετώπιση της κυβέρνησης στα φλέγοντα ζητήματα του καλλιτεχνικού χώρου, οι καλλιτέχνες που κινητοποιήθηκαν μαζικά παρά τις κακές καιρικές συνθήκες στις 10 Ιανουαρίου, καταγγέλλουν την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να συνομιλήσει με εκπροσώπους των σωματείων τους.

«Το αίτημά μας για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως ή με τον Υφυπουργό, κο Άγγελο Συρίγο δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτό, παρόλο που το ζητάμε εδώ και μέρες. Η κυβέρνηση δεν συνομιλεί με τους εκπροσώπους των καλλιτεχνικών σωματείων, ούτε έχει προτείνει μέχρι στιγμής κάποια λύση. Συνομιλεί, όμως, με τα ΜΜΕ, στα οποία δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν αλλάζει τίποτα με το νέο προσοντολόγιο, προσπαθώντας να υποτιμήσει τον αγώνα μας» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Κλιμακώνουμε τις ακτιβιστικές μας ενέργειες για την ενημέρωση της κοινωνίας και τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Στηρίζουμε τις καταλήψεις των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και σε κάθε άλλη καλλιτεχνική σχολή, και καλλιτεχνικό σχολείο διεκδικώντας:

– ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

– Επαναφορά των επαγγελμάτων μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).

– Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα