ΑΘΗΝΑ
05:36
|
24.04.2024
Ο Ζαλούζνι είπε πως συζήτησε με τον Μίλι για τις «επείγουσες ανάγκες» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Βάλερι Ζαλούζνι, δήλωσε ότι σήμερα περιέγραψε τις «επείγουσες ανάγκες» των ενόπλων δυνάμεών του κατά την πρώτη προσωπική του συνάντηση με τον πρόεδρο του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγό Μαρκ Μίλι, στην Πολωνία.

Η Ουκρανία ασκεί πιέσεις για να εξασφαλίσει έναν στόλο σύγχρονων αρμάτων μάχης από δυτικές χώρες.

«Περίγραψα τις επείγουσες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η ικανοποίηση των οποίων θα επιταχύνει τη Νίκη μας», έγραψε ο στρατηγός Ζαλούζνι στο Telegram.

Σε μια συνέντευξη στον Economist τον Δεκέμβριο, ο Ζαλούζνι είπε ότι χρειαζόταν 300 τανκς, 600-700 οχήματα μάχης πεζικού και 500 οβίδες.

«Ξέρω ότι μπορώ να νικήσω αυτόν τον εχθρό. Αλλά χρειάζομαι πόρους», είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μακράν ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οι δυτικοί σύμμαχοι έχει προγραμματιστεί να συναντηθούν σε μια αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Γερμανία την Παρασκευή για να συζητήσουν για την παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία και κυρίως για το ζήτημα παροχής σύγχρονων αρμάτων μάχης.

Τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard, τα οποία κατέχουν στρατοί σε όλη την Ευρώπη, θεωρούνται ως η πιο πιθανή επιλογή για να σταλούν σε μεγάλους αριθμούς, αλλά δεν μπορούν να επανεξαχθούν στην Ουκρανία χωρίς την έγκριση του Βερολίνου.

Στη δήλωσή του, ο Ζαλούζνι είπε ότι ευχαρίστησε τον Μίλι για «την αταλάντευτη υποστήριξη και βοήθεια που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και οι σύμμαχοι στην Ουκρανία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα