ΑΘΗΝΑ
07:31
|
25.04.2024
Προτού αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο πρωθυπουργός βρέθηκε σήμερα στον Κορυδαλλό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προτού αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο πρωθυπουργός βρέθηκε σήμερα στον Κορυδαλλό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το πρόσφατο «Market pass» και άλλα επιτεύγματα της κυβέρνησής του και επανέλαβε την υπόσχεση να τεθεί ως προτεραιότητα η αύξηση των μισθών, εάν του δοθεί δεύτερη τετραετία, ενώ είπε σε πολίτη πως, όντας «ορειβάτης» ο ίδιος, θα ανέβει στον Όλυμπο τον Μάιο μετά τις εκλογές.

«Από αυτόν το μήνα, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια οι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους. Οι πιο πολλοί έως 8%. Όσοι έχουν προσωπική διαφορά -είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί- θα μειώνεται η προσωπική διαφορά αυτή, με κάθε αύξηση των συντάξεων, αλλά όσοι έχετε προσωπική διαφορά θα δείτε όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Άλλος ένας μνημονιακός φόρος, ο οποίος καταργείται πια για όλους. Όχι μόνο ιδιωτικούς υπαλλήλους, δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Από το Φεβρουάριο θα τεθεί σε εφαρμογή το “Market Pass”. Θα δώσουμε τη δυνατότητα επιστροφής έως 10% για τις αγορές τις οποίες κάνετε στο σούπερ μάρκετ. Με εισοδηματικά κριτήρια που θα καλύψουν, πιστεύω, όλες και όλους αλλά και με μια παρέμβαση της πολιτείας πολύ σημαντική για να απορροφήσουμε ουσιαστικά όλη την επίπτωση του πληθωρισμού στο καλάθι του νοικοκυριού. Από 1ης Απριλίου θα έχουμε τη νέα μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «αν την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι και ξέρετε πια ότι όλοι πληρώνουμε χαμηλότερους φόρους, το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα, πρωτίστως για τα νέα παιδιά τα οποία τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας».

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμα για την μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού:

«Θυμάστε όταν σάς είχα επισκεφθεί πριν ολοκληρωθεί το έργο του μετρό και στα εγκαίνια αυτού του πολύ σημαντικού έργου και σας έλεγα τότε πόσο θα αλλάξει η ζωή σας και πόσο θα αλλάξει όλος ο Κορυδαλλός με αυτό το σημαντικό έργο υποδομής. Χαίρομαι σήμερα που είμαι εδώ και βλέπω μία ζωντανή αγορά, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και βλέπω αισιοδοξία και χαμόγελα. Πετύχαμε πολλά και θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα τη δεύτερη τετραετία».

«Συζήτησα με τον Δήμαρχο τη μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση για το Δήμο Κορυδαλλού, που δεν είναι άλλη από τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού. Θυμάστε ότι είχα δεσμευτεί στις προγραμματικές μου δηλώσεις ότι το έργο αυτό θα γίνει πράξη. Η αλήθεια είναι ότι μας κούρασε, μας παίδεψε, είμαι όμως πια απολύτως βέβαιος ότι θα υλοποιήσουμε, τη δεύτερη τετραετία, αυτή τη δέσμευσή μας. Χώρος έχει βρεθεί, χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν, οι φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό και θα συζητήσουμε μαζί με την τοπική κοινωνία το τι πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύ σημαντικό χώρο ο οποίος θα αποδεσμεύεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, προς όφελος της τοπικής οικονομίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα