ΑΘΗΝΑ
19:50
|
06.05.2024
Ο πρόεδρος Λούλα έκανε λόγο για ύπαρξη «από τα μέσα» συνεργών στην κατάληψη του προεδρικού μεγάρου από τους οπαδούς του Μπολσονάρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας απέλυσε 43 στρατιωτικούς, που εργάζονταν στην προεδρική κατοικία στις 8 Ιανουαρίου, τη μέρα κατά την οποία εισέβαλε μια ομάδα υποστηρικτών του Μπολσονάρο.

Το Υπουργείο της Γενικής Γραμματείας της Προεδρίας αποφάσισε την απόλυση των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούσαν μέρος του Συντονισμού Διοίκησης του Μεγάρου Αλβοράντα στη Μπραζίλια.

Μεταξύ των απολυμένων στρατιωτικών είναι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου Θεσμικής Ασφάλειας (GSI), τα οποία θα μεταφερθούν σε άλλες θέσεις εντός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι περισσότερες απολύσεις αφορούν κατώτερους στρατιωτικούς, όπως στρατιώτες, δεκανείς και λοχίες στο Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό, συμπεριλαμβανομένων επτά αξιωματικών.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, υπέδειξε την ύπαρξη συνεργών, σημειώνοντας ότι «υπήρχαν πολλοί συνεργοί, συνεργοί στη Στρατιωτική Αστυνομία, συνεργοί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πόρτες του μεγάρου Πλανάλτο άνοιξαν από μέσα γιατί δεν έσπασαν».

Στις 8 Ιανουαρίου, υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου εισέβαλαν στο Κογκρέσο, στο προεδρικό μέγαρο του Πλανάλτο και στο Ανώτατο Δικαστήριο αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τη νίκη του Λούλα στις εκλογές του Οκτωβρίου και υποστηρίζοντας την προοπτική ενός πραξικοπήματος.

Η κακή κατάσταση της προεδρικής κατοικίας έχει καταγγελθεί από τον Λούλα και τη σύζυγό του, Ροσάντζελα Λούλα ντα Σίλβα, η οποία την περασμένη εβδομάδα εξέθεσε στον Τύπο την υποβαθμισμένη κατάσταση στην οποία παραδόθηκε το κτίριο μετά την αποχώρηση του πρώην προέδρου Μπολσονάρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Η Ουκρανία ρισκάρει να χάσει πόλη-κλειδί πριν το καλοκαίρι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα