ΑΘΗΝΑ
14:09
|
03.05.2024
Προέβλεψε πως θα υπάρχει το απαιτούμενο δημοσιονομικό περιθώριο και τους επόμενους μήνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διάθεση να συνεχιστούν από την κυβέρνηση οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς όφελος των εταιριών ενέργειας  έδειξε απόψε στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ του Νταβός ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Θ’ ακολουθήσουμε την πεπατημένη, την επιτυχημένη στρατηγική του 2022, σύμφωνα με την οποία ενισχύσαμε γενναία νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως νοικοκυριά, καλύπτοντας το σημαντικότερο ποσοστό της επιβάρυνσης που είχαν το 2022, χωρίς να έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Και γι’ αυτό επιτύχαμε, απ’ ό,τι φαίνεται, και ένα εξαιρετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα» είπε ο Σταϊκούρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Η εκτίμησή του έγινε, όπως ισχυρίστηκε, στη βάση των σημερινών δεδομένων της ελληνικής οικονομίας. Προέβλεψε πως θα υπάρχει το απαιτούμενο δημοσιονομικό περιθώριο και τους επόμενους μήνες.

Στο φόντο των εκλογών που θα διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε και το άνοιγμα της πλατφόρμας για την πενιχρή ενίσχυση της μηνιαίας δόσης στεγαστικού δανείου για ενήμερα ευάλωτα νοικοκυριά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα