ΑΘΗΝΑ
01:27
|
22.09.2024
Στο πλαίσιο της εντατικής πίεσης για διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιδιώκοντας να αναγκάσει το Πακιστάν να διεξαγάγει πρόωρες εθνικές εκλογές, το κόμμα της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Ίμραν Χαν διέλυσε την επαρχιακή του κυβέρνηση στο Κιμπέρ-Πανκτούνκβα την Τετάρτη, τρεις ημέρες αφότου έκανε το ίδιο στην επαρχία Παντζάμπ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, νέες κάλπες για τις δύο επαρχιακές συνελεύσεις θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 90 ημερών, και το κόμμα του Χαν στοιχηματίζει με την αδυναμία της εθνικής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει τις επαρχιακές εκλογές χωριστά από τις εθνικές εκλογές, οι οποίες κατά τα άλλα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο.

Το Πακιστάν έχει τέσσερις επαρχίες και η Κιμπέρ-Πανκτούνκβα στα βορειοδυτικά και το Παντζάμπ στα ανατολικά αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού των 220 εκατομμυρίων της χώρας.

Ο κυβερνήτης της Κιμπέρ-Πανκτούνκβα, Γκουλάμ Αλί, δήλωσε ότι είχε αποδεχθεί την παραίτηση που υπέβαλε η κυβέρνηση PTI μια ημέρα νωρίτερα, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι δεν είχε «άλλη επιλογή».

Ο 70χρονος Χαν, πρώην αρχηγός της διεθνούς ομάδας κρίκετ του Πακιστάν, απαιτεί πρόωρες κάλπες από την ανατροπή του σε ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο τον Απρίλιο.

Επίσης, ηγήθηκε μιας εκστρατείας διαμαρτυρίας σε εθνικό επίπεδο κατά του διαδόχου του πρωθυπουργού Σεχμπάζ Σαρίφ και πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σε συγκέντρωση τον Οκτώβριο.

Ο Σαρίφ, η κυβέρνηση του οποίου προσπαθεί να κατευθύνει την οικονομία από μια σοβαρή κρίση που επιδεινώθηκε από τις καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα πέρυσι, έχει επανειλημμένα απορρίψει τις εκκλήσεις για πρόωρες κάλπες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα