ΑΘΗΝΑ
11:10
|
01.07.2024
Εξέφρασε την ελπίδα ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα συνειδητοποιήσει πως η επίλυση της σύγκρουσης είναι προς το συμφέρον τόσο του Ισραήλ όσο και της ευρύτερης…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιέσεις στη νέα κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Ισραήλ να ασχοληθεί σοβαρά με το Παλαιστινιακό με στόχο την επίλυσή του άσκησε σήμερα από το βήμα του Φόρουμ του Νταβός, ο Σαουδάραβας πρίγκηπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

 Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ορισμένα μηνύματα που στέλνουν ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση, εκφράζοντας εντούτοις την ελπίδα ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα συνειδητοποιήσει πως η επίλυση της σύγκρουσης είναι προς το συμφέρον τόσο του Ισραήλ όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επιδιώκει διακαώς μία νέα συμφωνία του Αβραάμ ανάμεσα στο Ισράηλ και τη Σαουδική Αραβία, μετά από εκείνες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Μαρόκο και εν μέρει με το Σουδάν.

Ωστόσο, η σαουδαραβική μοναρχία έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να κάνει το αποφασιστικό βήμα αν δεν επιλυθεί το παλαιστινιακό και δεν προηγηθεί η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μιλένα Αποστολάκη μπαίνει στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σε επίπεδο συναγερμού αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη

Ο Μπακογιάννης ζητά παραίτηση Δούκα: «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς»

Γαλλία μετά την κάλπη: Πόλωση σκληρής δεξιάς με κεντροαριστερά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα