ΑΘΗΝΑ
17:28
|
24.04.2024
Ο Μασκ επερώτησε το κατά πόσον το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει λόγο ύπαρξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ίλον Μασκ αμφισβήτησε το κατά πόσον το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) έχει λόγο ύπαρξης, αφού δήλωσε ότι αρνήθηκε την πρόσκληση για τη φετινή σύνοδο κορυφής στο Νταβός. Εκπρόσωπος του φόρουμ, ωστόσο, δήλωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος δεν ήταν καν στη λίστα των καλεσμένων.

Σε μια σειρά από tweets αυτή την εβδομάδα, ο Μασκ επιτέθηκε στο συνέδριο, το οποίο ξεκίνησε στην Ελβετία τη Δευτέρα, αμφισβητώντας το εάν αυτό έχει λόγο ύπαρξης, επικρίνοντας την έκκληση του [προέδρου και ιδρυτή του φόρουμ] Κλάους Σβαμπ να «κυριαρχία του μέλλοντος» και συγκρίνοντας τη σύνοδο του Νταβός με το ιντερνετικό φόρουμ 4chan.

«Θα έπρεπε να υπάρξει ένα παιχνίδι: “4Chan ή Νταβός, ποιος το είπε;”» έγραψε ο Μασκ στο Twitter, απαντώντας στον συγγραφέα Μίχαελ Σέλενμπεργκερ, ο οποίος κατήγγειλε τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να καταπολεμήσει «θεωρητικούς συνωμοσίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla απάντησε επίσης στον επίσημο λογαριασμό του WEF στο Twitter, αμφισβητώντας παλιότερη ανακοίνωσή του ότι «ο υπερπληθυσμός παραμένει μια παγκόσμια πρόκληση». Ο Μασκ επέμεινε ότι η μείωση των ποσοστών γεννήσεων σε όλο τον κόσμο υπογραμμίζει το ακριβώς αντίθετο ζήτημα, και ότι «η κατάρρευση του πληθυσμού είναι ένα υπαρξιακό πρόβλημα για την ανθρωπότητα, όχι ο υπερπληθυσμός!».

Τον περασμένο μήνα, ο δισεκατομμυριούχος έγραψε στο Twitter ότι είχε απορρίψει μια πρόσκληση να συμμετάσχει στη συνάντηση στο Νταβός, εξηγώντας ότι είχε πάρει την απόφαση όχι επειδή πίστευε ότι το φόρουμ εμπλέκεται σε «διαβολικές μεθοδεύσεις», αλλά επειδή του φαινόταν εξαιρετικά βαρετό (“boring af”).

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του φόρουμ Γιαν Ζοπφ δήλωσε σήμερα ότι ο δισεκατομμυριούχος δεν είχε καν προσκληθεί. Σημείωσε ότι η τελευταία φορά που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έλαβε πρόταση να συμμετάσχει στην εκδήλωση ήταν «όχι φέτος και όχι πρόσφατα – τελευταία φορά το 2015».

Στη φετινή σύνοδο κορυφής του Νταβός φέρεται να συμμετέχουν 2.700 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 600 CEOs πολυεθνικών, 116 δισεκατομμυριούχοι και πάνω από 50 παγκόσμιοι ηγέτες. Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης είναι παγκόσμια ζητήματα που κυμαίνονται από τον πόλεμο μέχρι την κλιματική αλλαγή, την τεχνολογία και την ασφάλεια.

Ορισμένοι καλεσμένοι υψηλού προφίλ, ωστόσο, επέλεξαν να μην παρευρεθούν τη συνάντηση, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο Γάλλος ομόλογός, του Εμανουέλ Μακρόν, και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σουνάκ, οι οποίοι έστειλαν τους αναπληρωτές τους. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επίσης δεν παρευρίσκεται στο φόρουμ, όπως και ολόκληρη η ρωσική επιχειρηματική ελίτ. Ομοίως, ο ηγέτης της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, και Κινέζοι επιχειρηματίες δε θα βρίσκονται στο φόρουμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ανησυχία για την επικείμενη εισβολή στη Ράφα-«Ξεφύτρωσαν» χιλιάδες σκηνές

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα