ΑΘΗΝΑ
20:30
|
18.05.2024
Τον πρωθυπουργό, Γκαστόν Μπράουν, συνεχάρη ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός Γκαστόν Μπράουν θα επανεκλεγεί για τρίτη θητεία.

Το Εργατικό Κόμμα της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα (ABLP) κέρδισε στις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη χώρα. Ο πρωθυπουργός Γκαστόν Μπράουν επανεκλέγεται έτσι για μια τρίτη θητεία.

Ο Μπράουν ευχαρίστησε τον κόσμο για την εμπιστοσύνη του σε αυτόν, αφού κέρδισε 1.295 ψήφους στη Δυτική περιφέρειά του στο St John’s City, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εκλογική Επιτροπή της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα (ABEC). Οι διεθνείς αντιδράσεις για τον θρίαμβο του Εργατικού Κόμματος δεν άργησαν να έρθουν.

«Θερμά συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Γκαστόν Μπράουν για την εκλογική του νίκη και την επανεκλογή του ως επικεφαλής της κυβέρνησης της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ.

«Επιβεβαιώνουμε την προθυμία μας να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας που ενώνουν και τα δύο έθνη», πρόσθεσε.

«Το ABLP αμφισβητήθηκε από υποψήφιους από το Ενωμένο Προοδευτικό Κόμμα (UPP), τη Δημοκρατική Εθνική Συμμαχία (DNA), το Λαϊκό Κίνημα των Βερμούδων (BPM) και τρεις ανεξάρτητους», ανέφερε η The St. Vincent Times.

Το ABLP κατάφερε (με 20,052 ψήφους) να κερδίσει 9 από τις 17 έδρες στο Κοινοβούλιο, ενώ το UPP (με 19.207 ψήφους) κέρδισε 5 έδρες και το Λαϊκό Κίνημα της Μπαρμπούντα (με 624 ψήφους) κέρδισε 1 έδρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα