ΑΘΗΝΑ
16:32
|
24.05.2024
Ο Τράμπ υποστηρίζει, ότι το Facebook έχει χάσει 700 δισεκατομμύρια δολάρια, αφότου τον έδιωξαν από την πλατφόρμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί πλέον να σνομπάρει το Twitter, κάποτε αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θέλει όμως να επιστρέψει στο Facebook ενόψει προεκλογικής εκστρατείας. Το γραφείο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται σε επαφή με την Meta Platforms για ενδεχόμενη άρση του μπλόκου που του υποβλήθηκε πριν από δύο χρόνια για υποκίνηση βίας.

«Τους μιλάμε, θα δούμε πώς θα προχωρήσει» δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News Digital. «Μας χρειάζονται περισσότερο από ό,τι τους χρειαζόμαστε εμείς» υποστήριξε. Πρόσθεσε μάλιστα πως το Facebook «έχασε 700 δισεκατομμύρια δολάρια» αφότου εκδιώχθηκε από την πλαφόρμα.

Η Meta, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινωνικών μέσων στον κόσμο, πρόκειται να ανακοινώσει εντός του μήνα την απόφασή της για τον Τραμπ, ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Τραμπ είχε εκδιωχθεί από όλες τις μεγάλες πλατφόρμες λόγω των εμπρηστικών, αστήρικτων ισχυρισμών του για νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020. Οι δηλώσεις του υποκίνησαν την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021. Το Twitter ήρε το μπλόκο τον περασμένο Νοέμβριο, όμως ο Τραμπ δήλωσε πως «δεν ενδιαφέρεται» και ότι προτιμά το δικό του μέσο δικτύωσης, το Truth Social.

Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος του επιτελείου Τραμπ δήλωσε στο δίκτυο Fox ότι η παρουσία του στο Facebook «θα είναι σημαντικό εργαλείο για να απευθυνθούμε στους ψηφοφόρους». Το ανεξάρτητο συμβούλιο εποπτείας της Meta έκρινε το 2021 δικαιολογημένη την αναστολή του λογαριασμού του Τραμπ, εξέφρασε όμως επιφυλάξεις για τον μόνιμο χαρακτήρα του μέτρου. Απαντώντας, η Meta δεσμεύτηκε να εξετάσει την αναστολή δύο χρόνια μετά την επιβολή της.

Όπως ανέφερε τότε ο αντιπρόεδρος Διεθνών Υποθέσεων της Meta, Νικ Κλεγκ, «εάν διαπιστώσουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλειας θα παρατείνουμε τον περιορισμό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και θα συνεχίσουμε να επαναξιολογούμε την κατάσταση μέχρι ο κίνδυνος να υποχωρήσει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπορέλ: Το Ισραήλ και ευρωπαϊκές χώρες να μην απειλούν τους δικαστές του ΔΠΔ

Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Ράφα ζητά το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη

Νέα Καληδονία: «Στον πάγο» το νομοσχέδιο του Μακρόν λόγω των ταραχών

Κουτσούμπας: Φέρνετε χασμουρητά και απέχθεια στον κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα