ΑΘΗΝΑ
12:41
|
24.04.2024
«Δεν χρησιμοποιούμε την ενέργεια ως όπλο για να απειλήσουμε οποιαδήποτε άλλη χώρα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το Κατάρ δεν πρέπει να σύρεται στο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ανέφερε, μιλώντας στο CNBC, ο Καταριανός υπουργός Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατες» κατηγορίες.

Μιλώντας στο CNBC, από το Νταβός όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, τόνισε ότι η Ντόχα είναι σίγουρη πως όσα αναφέρονται από ΜΜΕ είναι αβάσιμα και τόνισε πως δεν έχει καμία ενημέρωση από τις βελγικές αρχές. «Υπάρχει μια έρευνα που συνεχίζεται. Πρέπει να δούμε, πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί», τόνισε.

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αφορά στην Ευρώπη, σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό. Είναι καλύτερα γι’ αυτούς να κοιτάξουν τα του οίκου τους και να κάνουν όλα τα βήματα που απαιτούνται, και να μην σύρουν το όνομα της χώρας μας σε μια τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ δήλωσε επίσης απογοητευμένος από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αναστείλει κάθε νομοθετικό έργο που αφορά στο Κατάρ και να απαγορεύσει την πρόσβαση εκπροσώπων της Ντόχα στα γραφεία του.

«Οι δεσμοί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της συνεχίζεται σε γεωπολιτικά ζητήματα, σε ενεργειακά ζητήματα, σε πολλά άλλα ζητήματα και αυτού του είδους οι αποφάσεις … θα επηρεάσουν τη συζήτηση», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι το Κατάρ, ένας μεγάλος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου, δεν θα πολιτικοποιήσει τις ενεργειακές προμήθειες προς την Ευρώπη που βασίζονται σε εμπορικές συμφωνίες με την κρατική εταιρεία QatarEnergy.

«Δεν έχουμε ποτέ παραλείψει οποιαδήποτε αποστολή, δεν έχουμε πολιτικοποιήσει ποτέ τις αποφάσεις και τις ενέργειές μας, ούτε χρησιμοποιούμε την ενέργεια ως όπλο για να απειλήσουμε οποιαδήποτε άλλη χώρα», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Ξύλο μέσα στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο

Φλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα