ΑΘΗΝΑ
06:47
|
28.04.2024
Είναι τα δεύτερα κοινά γυμνάσια που θα πραγματοποιήσουν ναυτικές δυνάμεις των τριών χωρών στον Ινδικό Ωκεανό από το 2019.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα δεύτερα, από το 2019, κοινά ναυτικά γυμνάσια στον Ινδικό Ωκεανό θα πραγματοποιήσουν δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού Νότιας Αφρικής, Ρωσίας και Κίνας.

Τα γυμνάσια, που φέρουν την κωδική ονομασία «Mosi» και θα πραγματοποιηθούν από τις 17 ως τις 27 Φεβρουαρίου, με στόχο τον επιχειρησιακό συντονισμό μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων των τριών χωρών.

Σε ανακοίνωση του νοτιοαφρικανικού στρατού, SANDF, επισημαίνεται πως οι λεπτομέρειες της άσκησης αποφασίστηκαν στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη επιδιώκοντας «την ενίσχυση των ήδη ανθηρών σχέσεων μεταξύ Νότιας Αφρικής, Ρωσίας και Κίνας».

Επίσκεψη Λαβρόφ και Γέλεν στη Νότια Αφρική

Ενόψει της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, η Νοτιοαφρικανή υπουργός Εξωτερικών Ναλέντι Πάντορ σε συνέντευξη που έδωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΣΠΟΥΤΝΙΚ τόνισε πως συνιστούν «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» οι προσπάθειες των ΗΠΑ να προωθήσουν με νομοσχέδιο (που προωθεί από τον Απρίλιο του 2022 ο Δημοκρατικός βουλευτής Γκρέγκορι Μικς) κυρώσεις σε αφρικανικές κυβερνήσεις και αξιωματούχους σε περίπτωση συνεργασίας με τη Ρωσία.

Στη Νότια Αφρική αναμένεται αυτές τις μέρες και η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, η οποία θα συναντηθεί με τον Νοτιοαφρικανό ομολογό της και θα επισκεφθεί εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford στην Πρετόρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα