ΑΘΗΝΑ
04:30
|
20.04.2024
Οι Πρόεδροι Ρωσίας και Ιράν συζήτησαν κυρίως για τις εξελίξεις στη Συρία ενώ ο Ιρανός ΥΠΕΞ είπε πως δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία σε λιγότερο από 10 μέρες είχαν σήμερα οι Πρόεδροι Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και Ιράν, Ιμπραχίμ Ραϊσί.

Σε λιτή ανακοίνωση του Κρεμλίνου επισημαίνεται πως συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία (όπου επιχειρείται από τη Μόσχα εξομάλυνση των σχέσεων της κυβέρνησης Άσαντ με την κυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν), αλλά και τη συνεργασία τους στον τομέα των μεταφορών και της ενέργειας. Στην κοινή ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά σε εξελίξεις που αφορούν στην Ουκρανία.

Εικόνα

Πιθανώς γιατί νωρίτερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσείν Αμίρ Αμπντολαχιάν, ξεκαθάρισε πως η Τεχεράνη δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας και των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, παρά τις «άριστες σχέσεις με την Μόσχα».

Δεν αναγνωρίζουν την προσάρτηση Κριμαίας, Λουγκάνσκ, Ντονιέσκ

«Αναγνωρίζουμε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών στο πλαίσιο των διεθνών νόμων, γι αυτό, παρά τις άριστες σχέσεις της Τεχεράνης και της Μόσχας, δεν αναγνωρίσαμε την απόσπαση της Κριμαίας …των περιοχών Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ από την Ουκρανία. Γι αυτόν τον λόγο επιμένουμε στη θέση αρχής στην εξωτερική μας πολιτική: η σύγκρουση στην Ουκρανία δε συνιστά λύση και πιστεύουμε στη θέση μας ως θεμελιώδη πολιτική αρχή» δήλωσε ο Αμπντολαχιάν σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ria Novosti.

Νωρίτερα, ανάλογη δήλωση έκανε ένας άλλος παραδοσιακός «σύμμαχος» της Μόσχας, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς. Ο Βούτσιτς είπε ότι παρά τις «παραδοσιακά καλές» σχέσεις του Βελιγραδίου και της Μόσχας, η Σερβία δεν υποστηρίζει κάθε απόφαση του Κρεμλίνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα