ΑΘΗΝΑ
22:19
|
18.05.2024
Ο Γερμανός ομόλογός τής την υποδέχθηκε με στρατιωτικές τιμές, διαπιστώνοντας πως η «μακρά περίοδος της πανδημίας» δεν κατέστησε νωρίτερα εφικτή μια κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου σα στο σπίτι της αισθάνθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που ολοκληρώνει αύριο τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, όταν συνάντησε τον Γερμανό ομόλογό της, Φρανκ Βάλτερ Στανμάγιερ στο Μέγαρο Bellevue.

 Ο Γερμανός ομόλογός τής την υποδέχθηκε με στρατιωτικές τιμές, διαπιστώνοντας πως η «μακρά περίοδος της πανδημίας» δεν κατέστησε νωρίτερα εφικτή μια κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

«Η επίσκεψή μου δείχνει το επίπεδο των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών αλλά ταυτόχρονα και τη συναντίληψη για μια σειρά θεμάτων» ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπογραμμίζοντας στον σύντομο χαιρετισμό της ότι «η Ελλάδα και η Γερμανία μοιράζονται κοινό όραμα και κοινές αξίες: από τον σεβασμό του κράτους δικαίου μέχρι την απόκρουση κάθε είδους εθνικισμού από όπου κι αν προέρχεται».

Εικόνα

Οι κεκλεισμένων των θυρών διευρυμένες συνομιλίες κράτησαν αρκετή ώρα και συνοδεύθηκαν με κοινό γεύμα εργασίας.

Εικόνα

Οι δύο Πρόεδροι δεν έκαναν κοινές δηλώσεις ενώπιον δημοσιογράφων, με δημοσιογράφο του ελληνικού τμήματος της Ντόιτσε Βέλλε να διαπιστώνει πως η συνάντηση των Στανμάγιερ-Σακελλαροπούλου έγινε σε μια περίοδο, κατά την οποία οι ελληνογερμανικές σχέσεις διανύουν γόνιμη περίοδο πολυεπίπεδων, πολιτικών και διπλωματικών ζυμώσεων, με γνώμονα την εμβάθυνσή τους.

Αργότερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανάρτησή της στο Τουίτερ ανέφερε πως κατά τη συνάντησή της με τον Γερμανό ομόλογο επιβεβαίωσαν τις άριστες διμερείς σχέσεις, ενώ συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίσει η ΕΕ και τις συνέπειες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Τόνισε πως έθεσε επί τάπητος και την εντεινόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να γίνει ελληνο-τουρκικός διάλογος υπό καθεστώς απειλών.

Η Ελληνίδα πρόεδρος, πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, θα έχει επαφές και με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς την Παρασκευή, αφού πρώτα επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα