ΑΘΗΝΑ
02:32
|
07.05.2024
Του έκοψαν το ρεύμα γιατί είχε απλήρωτους λογαριασμούς ύψους περίπου 35.000 δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής προέβη σήμερα το προξενείο της Νιγηρίας στο Γιοχάνεσμπουργκ, επειδή, αν και κακοπληρωτής, θεώρησε πως κακώς ο δήμος της πόλης αποφάσισε να του κόψει το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών συνολικού ύψους 400.000 ραντ (ή 35.000 δολάρια).

Το προξενείο αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο στην «ομάδα εισβολής», όπως την χαρακτήρισε την ομάδα της εταιρίας ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα αυτή να διακόψει την παροχή από άλλο σημείο.

Ο Κλέισον Μονιέλα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής, επιβεβαίωσε ότι το προξενείο έστειλε «διπλωματική νότα» στην κυβέρνηση. «Το θέμα εξετάζεται μέσω της διπλωματικής οδού. Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να βρουν μια φιλική λύση», πρόσθεσε.

Για το προξενείο της Νιγηρίας ωστόσο, η ενέργεια του δήμου συνιστά «πλήρη παραβίαση των συμφωνιών και των διεθνών συμβάσεων, ιδίως της Σύμβασης της Βιέννης που διασφαλίζει το απαραβίαστο των προξενικών γραφείων».

Πάντως, ο γενικός πρόξενος της Νιγηρίας πήγε στη συνέχεια στον δήμο για να «αναγνωρίσει την οφειλή» και να διαπραγματευτεί τη εξόφλησή της μέχρι το τέλος του μήνα, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Ισαάκ Μανγκένα.

Στη Νότια Αφρική σημειώνονται συχνά διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εταιρεία Eskom, η οποία παράγει το 90% του ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας, επιδεινώθηκαν την περασμένη χρονιά.

Εδώ και χρόνια, οι προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης πολλαπλασιάζονται και η Eskom δεν μπορεί να ακολουθήσει την αύξηση της ζήτησης και να συντηρήσει τις γερασμένες υποδομές της, κυρίως τα εργοστάσια παραγωγής με καύση άνθρακα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα