ΑΘΗΝΑ
21:19
|
29.05.2023
Εκδήλωση την Κυριακή στο Τριανόν ενάντια στην βαρβαρότητα της ιδρυματικής «προστασίας» - Προβολή ταινίας με πρωταγωνιστές νεαρά ανάπηρα άτομα που μεγάλωσαν σε ίδρυμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας, ώστε να αξιώσουμε από κοινού το οριστικό τέλος της ιδρυματικής “φροντίδας” για τα ανάπηρα, και μη, άτομα στην Ελλάδα» καλεί η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ» σε συνεργασία με την Tandem ΑΜΚΕ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αποϊδρυματοποίηση ΤΩΡΑ!» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 στον κινηματογράφο Τριανόν.

Στην εν λόγω εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Έχω κάτι να πω», στην οποία τέσσερα νεαρά ανάπηρα άτομα που έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε ίδρυμα μοιράζονται στιγμές από την καθημερινότητά τους, τις αγωνίες τους, αλλά κυρίως τα όνειρα και τις επιθυμίες τους για το μέλλον. Η ταινία, που συνδημιουργήθηκε από την ομάδα της Tandem και τον Κωνσταντίνο Τούντα (σκηνοθεσία/μοντάζ) έχει διάρκεια 33 λεπτά και θα προβληθεί παρουσία των πρωταγωνιστ(ρι)ών.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Ιδρύματα: Μύθοι και αλήθειες» στην οποία θα συμμετάσχουν οι:

  • Θεώνη Κουφονικολάκου, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού,
  • Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος και επικεφαλής της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοιν. Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού,
  • Βασίλης Ιωακειμίδης, Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στο Πα.Δ.Α.,
  • Ευαγγελία Αλεξίου, Tandem – Κοινωνική Επιστήμονας,
  • Αντώνης Ρέλλας, Σκηνοθέτης – Ανάπηρος Ακτιβιστής.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί απόσπασμα από το εν εξελίξει ντοκιμαντέρ του Αντώνη Ρέλλα, «Από το Άσυλο στην Κοινωνία».

«Σας προσκαλούμε για να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας, ώστε να αξιώσουμε από κοινού το οριστικό τέλος της ιδρυματικής “φροντίδας” για τα ανάπηρα, και μη, άτομα στην Ελλάδα. Αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για ΟΛΕΣ, ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ!» υπογραμμίζουν οι οργανώσεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενώ ο χώρος διεξαγωγής είναι φιλικός και προσβάσιμος για ανάπηρα άτομα.

*Το event της εκδήλωσης στο facebook είναι διαθέσιμο εδώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βούτσιτς: Φταίει ο Κούρτι για την έκρηξη βίας στο Κοσσυφοπέδιο

Διώξεις σε βάρος στελεχών του ΟΣΕ για τα Τέμπη

Κόσοβο: Σύγκρουση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων με Σέρβους διαδηλωτές

Βρετανία: Σειρά των δημοσίων υπαλλήλων να απεργήσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα