ΑΘΗΝΑ
17:28
|
20.09.2024
Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Μπουρκίνα Φάσο διέσωσαν 66 γυναίκες και παιδιά μετά την απαγωγή τους από φερόμενους τζιχαντιστές την περασμένη εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Μπουρκίνα Φάσο διέσωσαν 66 γυναίκες και παιδιά μετά την απαγωγή τους από φερόμενους τζιχαντιστές στο βόρειο τμήμα της χώρας την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει η κρατική τηλεόραση.

Σε μια άνευ προηγουμένου μαζική απαγωγή, τα θύματα απήχθησαν ενώ μάζευαν τρόφιμα σε μια περιοχή που επλήγη από εξέγερση, μεταδίδει το BBC.

Βρέθηκαν σε ένα λεωφορείο σε ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας περίπου 200 χιλιόμετρα νότια από το σημείο όπου μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με αναφορές.

Δεν είναι σαφές εάν οι απαγωγείς τους έχουν επίσης συλληφθεί.

Το βράδυ της Παρασκευής, η κρατική τηλεόραση έδειξε φωτογραφίες των παιδιών και των γυναικών, μερικά με μωρά στην πλάτη τους, να επιβιβάζονται σε λεωφορείο σε ένα αεροδρόμιο μετά από ομιλία ενός στρατιωτικού αξιωματικού.

«Βρήκαν την ελευθερία μετά από οκτώ μεγάλες μέρες στα χέρια των απαγωγέων τους», λέει ο δημοσιογράφος.

Βρίσκονται τώρα στην πρωτεύουσα, Ουαγκαντούγκου, όπου αναμένεται να ανακριθούν για να μάθουν «περισσότερα για τους απαγωγείς, την κράτησή τους και τη συνοδεία τους», δήλωσε πηγή ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Οι γυναίκες και τα παιδιά απήχθησαν σε δύο ομάδες στις 12 και 13 Ιανουαρίου στην περιοχή Αρμπίντα.

Οι δρόμοι μέσα και έξω από την περιοχή έχουν αποκλειστεί από τζιχαντιστές μαχητές. Υπάρχει έντονη πείνα καθώς τα αποθέματα τροφίμων είναι περιορισμένα και η ανθρωπιστική κατάσταση είναι απελπιστική.

Τον περασμένο μήνα, διαδηλωτές στην Αρμπίντα εισέβαλαν σε αποθήκες για να πάρουν τρόφιμα και προμήθειες.

Η Μπουρκίνα Φάσο στο σύνολό της έχει πληγεί από μια δεκαετία εξέγερσης που έχει εκτοπίσει σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο στρατός ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Ιανουάριο, υποσχόμενος τερματισμό των επιθέσεων. Μια διαφορετική ομάδα αξιωματικών πραγματοποίησε ένα δεύτερο πραξικόπημα τον Σεπτέμβριο λόγω αποτυχίας να τερματιστεί η εξέγερση, αλλά η βία συνεχίστηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λούνα παρκ στη Χαλκιδική: Ελλείψεις και προβλήματα έδειξε το πόρισμα

Φωτιά σε κτίριο στον Ασπρόπυργο

Σύλληψη υπαλλήλου για σεξουαλική επίθεση σε 10χρονη στο Κερατσίνι

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα