ΑΘΗΝΑ
01:55
|
03.05.2024
Ο Κρις Χίπκινς πρόκειται να αντικαταστήσει την Τζασίντα Άρντερν στην πρωθυπουργία, αφού αναδείχθηκε ως ο μόνος υποψήφιος για να ηγηθεί του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κρις Χίπκινς, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απάντηση της Νέας Ζηλανδίας στην πανδημία του COVID-19, πρόκειται να αντικαταστήσει την Τζασίντα Άρντερν στην πρωθυπουργία, αφού αναδείχθηκε το Σάββατο ως ο μόνος υποψήφιος για να ηγηθεί του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Χίπκινς, 44 ετών, αναμένεται να επιβεβαιωθεί ως ηγέτης σε μια συνάντηση των 64 βουλευτών του Εργατικού Κόμματος, ή Caucus, την Κυριακή, διαδεχόμενος την Άρντερν, η οποία έκανε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση την Πέμπτη ότι «δεν είχε άλλες δυνάμεις» για να ηγηθεί της χώρας και θα παραιτηθεί.

«Νομίζω ότι είμαστε μια απίστευτα δυνατή ομάδα», είπε ο Χίπκινς σε συνέντευξη Τύπου αφού το κόμμα τον ανακοίνωσε ως μοναδικό υποψήφιο.

«Περάσαμε από αυτή τη διαδικασία με ενότητα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Αισθάνομαι πραγματικά τυχερός που συνεργάζομαι με μια τόσο καταπληκτική ομάδα ανθρώπων που έχουν πραγματική δέσμευση στην υπηρεσία του λαού της Νέας Ζηλανδίας.»

Γνωστός ως «Chippy», ο Χίπκινς έχτισε μια φήμη για την ικανότητα στην αντιμετώπιση του COVID-19 και ήταν ένας συμβιβαστής για την Άρντερν όταν άλλοι υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου δυσκολεύονταν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα