ΑΘΗΝΑ
10:53
|
29.01.2023
Η κινεζική Πρωτοχρονιά είναι η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα αλλά και για την κινεζική διασπορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σεληνιακό νέο έτος, γνωστό ως κινεζική Πρωτοχρονιά, γιορτάζεται σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023. Η κινεζική Πρωτοχρονιά είναι η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα αλλά και για την κινεζική διασπορά. Δεν έχει σταθερή ημερομηνία, επειδή το κινεζικό ημερολόγιο είναι σεληνιακό. Ξεκινά την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης, μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Σήμερα οι απανταχού Κινέζοι εισέρχονται στο Έτος του Κουνελιού ή το έτος 4721 από τη βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα (3η χιλιετία π.Χ.).

Τι συμβολίζει το κουνέλι για τους ανθρώπους

Ο θρύλος αναφέρει ότι στα παλιά χρόνια, ο Βούδας ζήτησε από όλα τα ζώα να τον συναντήσουν την κινέζικη Πρωτοχρονιά. Μόνο 12 ανταποκρίθηκαν στην πρόκλησή του – Αρουραίος, Βουβάλι, Τίγρης, Κουνέλι, Δράκος, Φίδι, Άλογο, Τράγος, Πίθηκος, Κόκορας, Σκύλος και Γουρούνι.

Έτσι, ο Βούδας ονόμασε κάθε χρόνο με το όνομα ενός από τα ζώα. Κάθε 12 χρόνια, λοιπόν, ένα από αυτά τα ζώα έχει την τιμητική του.

Ο Βούδας έκανε γνωστό ότι κάθε άνθρωπος που θα γεννηθεί στο έτος ενός από τα 12 ζώα θα έχει κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτού του ζώου.

Για παράδειγμα, όσοι γεννηθούν στο Έτος του Κουνελιού είναι ευγενικοί, αποφεύγουν τις συγκρούσεις, διατηρούν τον έλεγχο του εαυτού τους και είναι σε γενικές γραμμές συντηρητικών αντιλήψεων. Οι γυναίκες που γεννήθηκαν το Έτος του Κουνελιού είναι ευγενικές, κοινωνικές και στοχαστικές. Προσέχουν τη δημόσια εικόνα τους και μισούν τη βία και τις αντιπαραθέσεις. Καλή Χρονιά!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η μαγική φασολιά των… ενοικίων

Σύνταγμα και υποκλοπές

Φοροδιαφυγή… στη γλώσσα των πιθήκων

Ο Ερντογάν τρώει τον λαό του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα