ΑΘΗΝΑ
11:39
|
29.01.2023
O χώρος τέχνης «1927» παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο της Ισραηλινής χορογράφου Maayan Liebman-Sharon σε ερμηνεία της Ρωσίδας Maya Popova.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O χώρος τέχνης «1927» παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο «Empty Skies» της Ισραηλινής χορογράφου Maayan Liebman-Sharon. Το έργο της Liebman-Sharon είναι ένας ύμνος στη μαγεία της πτήσης και μια προειδοποίηση για τους κινδύνους που διατρέχουν τα πουλιά στις μεγαλουπόλεις, σε ερμηνεία της Ρωσίδας χορεύτριας Maya Popova. Το έργο «Empty Skies» δημιουργήθηκε στα πλαίσια της ανταλλαγής μεταξύ του Machol Shalem Dance House (Ιερουσαλήμ) και του Κέντρου Χορού Zagreb στην Κροατία. Παρουσιάζεται στην Αθήνα στα πλαίσια της θεματικής LAND RIGHTS του χώρου τέχνης 1927.

«Στο παρελθόν, δεν με ενδιέφεραν ποτέ τα πουλιά. Το ενδιαφέρον μου ξεκίνησε το 2019, αφού διάβασα ένα άρθρο για την εξαφάνιση των ωδικών πτηνών στο Ισραήλ. Ως χορογράφο, τα πουλιά με ελκύουν και εμπνέουν μεγάλη περιέργεια μέσα μου από την προοπτική της κίνησης και του χώρου. Έμαθα να αναγνωρίζω τα καλέσματά τους – του Αιγίθαλο, του Κότσυφα, του Τσαλαπετεινού και του Μελισσοκόρου. Άρχισα να παρακολουθώ τις αλλαγές στις εποχές κατά τη διάρκεια του έτους, για παράδειγμα, την εποχή του ζευγαρώματος, κατά την οποία αρχίζουν να τραγουδούν. Έμαθα να διακρίνω τα αρσενικά από τα θηλυκά και εντόπισα την εμφάνιση κάθε νέου πτηνού. Ερωτεύτηκα ολοκληρωτικά τα πτηνά», λέει η δημιουργός του έργουMaayan Liebman-Sharon.

Πριν από την περφόρμανς οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην ομώνυμη έκθεση φωτογραφίας και video art που πραγματοποιείται στο χώρο.

Πληροφορίες για την περφόρμανς:

Χορογραφία: Maayan Liebman-Sharon
Χορεύτρια, Συνδημιουργός: Maya Popova
Πρωτότυπη Μουσική: Boaz Bentu
Κοστούμια: Yarden Peikin

1927 Art Space
Κυψέλης 35, 1ος όροφος
www.1927online.art.blog

Σάββατο 28/1 στις 9μμ
Κυριακή 29/1 στις 7μμ και στις 8.30μμ
Είσοδος: 10 ευρώ

Λίγα λόγια για την Maayan Liebman-Sharon και την Maya Popova

Η Maayan Liebman-Sharon είναι χορογράφος με βάση την Ιερουσαλήμ. Κατέχει προπτυχιακό τίτλο στο Χορό και Μεταπτυχιακό τίτλο στη χορογραφία από την Ακαδημία της Ιερουσαλήμ. Η δουλειά της Maayan έχει παρουσιαστεί στο Ισραηλινό Φεστιβάλ, Machol Shalem Jerusalem International Dance, Κέντρο Χορογραφίας, Hazira – Dance Arena, Κέντρο Χορού Zagreb, και μουσεία όπως το Μουσείο του Ισραήλ, το Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ, το Μουσείο Μουσουλμανικής Τέχνης, και το Μουσείο της Μόσχας, μεταξύ άλλων.Εχει επίσης συνεργαστεί ως επιμελήτρια χορού στη Διεθνή Εβδομάδα Χορού της Ιερουσαλήμ καθώς και στη Biennale της Ιερουσαλήμ.

Η Maya Popova γεννήθηκε στη Ρωσία και εκπαιδεύθηκε ως χορεύτρια από το 1997 έως το 2005 στην Επαγγελματική Σχολή Μπαλέτου στην Voronezh. Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως χορογράφου στο Ωδείο Rimsky Korsakov στην Αγία Πετρούπολη.Από το 2006 έως το 2018, υπήρξε χορεύτρια και σολίστ με το Μπαλέτο του Κρατικού Ωδείου της Αγίας Πετρούπολης, το Μπαλέτο Yacobson της Αγίας Πετρούπολης, την Ομάδα Χορού Adama και το Χοροθέατρο της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ.Το 2018, ίδρυσε την Ομάδα Χορού Con-Calore στην Ιερουσαλήμ, και μέχρι τώρα εργάζεται εκεί ως καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος.Οι δημιουργίες της έκτοτε έχουν φιλοξενηθεί σε πολλές διεθνείς σκηνές: MashupShowcase το 2020 στο Λος Άντζελες, Διεθνή εβδομάδα Χορού στον Οίκο Χορού Machol Shalem στην Ιερουσαλήμ, Διεθνές Χοροθέατρο Prospettiva στην Πάδοβα της Ιταλίας το 2020, Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας το 2020, Φεστιβάλ Bazak στην Ιερουσαλήμ κ.ά..

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κούφιες υποσχέσεις Μητσοτάκη σε καλλιτέχνες με φόντο σχέδια επί χάρτου και προεκλογικό πανικό

Διακοπή ρεύματος εν ώρα συναυλίας στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Αλέξανδρος Τσούτης: Μας ταξιδεύει, φωτογραφίζοντας

«Ζακ / Zackie Oh! A Queen Story» στο θέατρο Άβατον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα