ΑΘΗΝΑ
08:49
|
11.06.2026
Στα γυμνάσια θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 140 μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη, χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις «Juniper Oak 2023» ξεκίνησαν σήμερα ΗΠΑ και Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων 100 αμερικανικών μαχητικών και 42 ισραηλινών αεροσκαφών, βομβαρδιστικών και αεροπλάνου εναέριου ανεφοδιασμού, ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων.

Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε δεν θα υπάρξουν προσομοιώσεις καταφοράς πληγμάτων σε ιρανικούς στόχους και ότι τα γυμνάσια δεν στρέφονται προς κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Ο ίδιος επέμενε ότι με τα γυμνάσια ΗΠΑ και Ισραήλ θα δείξουν πως μπορούν να αυξήσουν ραγδαία και αποτελεσματικά έναν μεγάλο αριθμό δυνάμεων έτοιμων για μάχη στη Μέση Ανατολή (σ.σ. παρά την προσοχή της Ουάσιγκτον στον ανταγωνισμό  με Ρωσία και Κίνα).

Ωστόσο, η άσκηση πραγματοποιείται στο φόντο των απειλών που εκτοξεύουν κατά καιρούς έναντι του Ιράν και οι δύο χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Καναδάς εισάγει νομοθεσία που απαγορεύει τα ΜΚΔ για παιδιά κάτω των 16 ετών

Όχι «ήττα», όχι απλές παραβιάσεις: Συνεχιζόμενο έγκλημα εποικιστικής αποικιοκρατίας

Ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο με 17 νεκρούς

Αμερικανός διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός στη Μιανμάρ – Υπο κράτηση μια Ταϊλανδέζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα