ΑΘΗΝΑ
15:57
|
19.04.2024
«Η βία σβήνει την ελπίδα μιας δίκαιης λύσης στα προβλήματα», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε να σταματήσει η βία στο Περού, όπου σχεδόν 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. «Όχι στη βία, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται. Όχι άλλοι θάνατοι», είπε ο Αργεντινός Πάπας στα ισπανικά κατά την εβδομαδιαία ομιλία του σε χιλιάδες πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, παρεκκλίνοντας για λίγο από την υπόλοιπη ομιλία, η οποία ήταν στα ιταλικά.

Οι διαδηλώσεις έχουν φουντώσει στο Περού από τότε που ο πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο ανατράπηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, επειδή προχώρησε σε διάλυση του νομοθετικού σώματος για να αποφύγει τη σε βάρος του ψηφοφορία μομφής. «Η βία σβήνει την ελπίδα μιας δίκαιης λύσης στα προβλήματα», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος Α΄.

Να σημειωθεί πως δεκάδες ήταν οι τραυματίες μετά τα νέα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, που ξέσπασαν στο Περού την περασμένη Παρασκευή. Οι δυνάμεις ασφαλείας στην πρωτεύουσα Λίμα έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τη διαμαρτυρία ενώ οι διαδηλωτές πετούσαν μπουκάλια, πέτρες και άναβαν φωτιές στους δρόμους.

«Ενθαρρύνω όλες τις πλευρές να ακολουθήσουν τον δρόμο του διαλόγου μεταξύ των αδελφών του ίδιου έθνους, με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου», τόνισε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Οι ταραχές, οι οποίες μέχρι αυτή την εβδομάδα επικεντρώνονταν στο νότιο τμήμα του Περού, ανάγκασαν την κυβέρνηση να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε έξι περιφέρειες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε επίσης έκκληση για ειρήνη και αμοιβαία συγχώρεση στη Μιανμάρ, όπου τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν οι ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν σε χωριό στην κεντρική περιοχή Σαγκάινγκ της χώρας.

Η κρίση στη Μιανμάρ ξεκίνησε από τότε που ο στρατός ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση τον Φεβρουάριο του 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα