ΑΘΗΝΑ
09:07
|
05.07.2024
Οι αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας κατηγορούν έναν παράνομο διακινητή αλιείας ότι διέταξε τις δολοφονίες του Βρετανού δημοσιογράφου και του αυτόχθονα ιθαγενή τον Ιούνιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει την «ισχυρή πεποίθηση» πως ένας αρχηγός συμμορίας γνωστός ως «Κολομβία» διέταξε τις βάναυσες δολοφονίες του Βρετανού δημοσιογράφου Ντομ Φίλιπς και του ιθαγενούς ειδικού Μπρούνο Περέιρα, που βρέθηκαν νεκροί στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου τον περασμένο Ιούνιο.

Ο αρχηγός της συμμορίας, Ρούμπεν Ντάριο ντα Σίλβα Βιλάρ, βρίσκεται ήδη υπό κράτηση από την αστυνομία, αφού κατηγορήθηκε μαζί με άλλα τρία άτομα για διπλή ανθρωποκτονία και απόκρυψη πτωμάτων.

Ο Βιλάρ φέρεται να σχεδίαζε τις δολοφονίες επειδή ο Περέιρα, ακτιβιστής και πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος της Βραζιλίας, βοηθούσε τις αυτόχθονες φυλές να καταπολεμήσουν την παράνομη αλιεία και το κυνήγι και διενεργούσε επιθεωρήσεις παράνομων αλιευτικών επιχειρήσεων, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στην εγκληματική ομάδα του Βιλάρ, ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Βιλάρ ήταν ο αρχηγός και βασικός χρηματοδότης μιας ένοπλης εγκληματικής ομάδας που ασχολούνταν με την παράνομη αλιεία στον Αμαζόνιο. Ο Βιλάρ, Κολομβιανός υπήκοος, κατηγορήθηκε επίσης για χρήση πλαστού εγγράφου, αφού φέρεται ότι χρησιμοποίησε πλαστό πιστοποιητικό γέννησης για να εργαστεί στη Βραζιλία, καθώς και ψεύτικη περουβιανή ταυτότητα.

Ο Περέιρα και ο Φίλιπς εξαφανίστηκαν πέρυσι σε ένα ταξίδι στην απομακρυσμένη κοιλάδα Τζαβάρι, στα σύνορα μεταξύ Περού και Κολομβίας. Μέρες αργότερα, ένας ψαράς που είχε αντιμετωπίσει περιπολίες ιθαγενών στην περιοχή ομολόγησε ότι τους σκότωσε.

Ο Φίλιπς, ένας ανεξάρτητος ρεπόρτερ που συνεργαζόταν με διεθνή ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, όπως η βρετανική εφημερίδα The Guardian και η αμερικανική Washington Post, ήταν σε ένα ταξίδι με τον Περέιρα κάνοντας έρευνα για ένα βιβλίο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από σήμερα το ραντεβού των βιβλιόφιλων στο 43ο Φεστιβάλ βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Συλλήψεις για επιθέσεις σε στόχους ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας

Θρίαμβος των Εργατικών στη Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ νέος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ

Η Σιλιάνοφσκα πετάει το γάντι στην Αθήνα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα