ΑΘΗΝΑ
21:17
|
19.04.2024
«Τα λαμπρά αμυντικά σας συστήματα ενώνουν ήδη την ιστορία της ελευθερίας μας με τις επιχειρήσεις σας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κίεβο συνεργάζεται ήδη με μερικούς γίγαντες της χρηματοοικονομικής και στρατιωτικής βιομηχανίας, προσφέροντας ευκαιρίες σε κάθε αμερικανική εταιρεία που ενδιαφέρεται να επενδύσει εκεί, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς μια ένωση αμερικανικών επιχειρήσεων.

Απευθυνόμενος στη συνεδρίαση της Εθνικής Ένωσης Κρατικών Επιμελητηρίων (NASC) στη Μπόκα Ράτον της Φλόριντα τη Δευτέρα, ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι «οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν η ατμομηχανή που θα προωθήσει ξανά την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη».

«Έχουμε ήδη καταφέρει να τραβήξουμε την προσοχή και να έχουμε συνεργασία με κολοσσούς του διεθνούς χρηματοοικονομικού και επενδυτικού κόσμου όπως η Blackrock, η JP Morgan και η Goldman Sachs», είπε ο Ζελένσκι. «Τέτοιες αμερικανικές φίρμες, όπως το Starlink ή η Westinghouse έχουν ήδη γίνει μέρος του “Ουκρανικού μας Τρόπου”».

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, «ο καθένας μπορεί να γίνει μεγάλη επιχείρηση συνεργαζόμενος με την Ουκρανία, σε όλους τους τομείς: από τα όπλα και την άμυνα μέχρι τις κατασκευές, από τις επικοινωνίες στη γεωργία, από τις μεταφορές στην πληροφορική, από τις τράπεζες μέχρι την ιατρική».

Επαίνεσε επίσης αφειδώς τα όπλα που έριξαν οι ΗΠΑ στο Κίεβο.

«Τα λαμπρά αμυντικά σας συστήματα, όπως τα HIMARS ή τα Bradley, ενώνουν ήδη την ιστορία της ελευθερίας μας με τις επιχειρήσεις σας. Περιμένουμε Patriots. Εξετάζουμε προσεκτικά τα Abrams. Χιλιάδες τέτοια παραδείγματα είναι πιθανά», είπε ο Ζελένσκι στο βίντεο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου του Πενταγώνου, οι ΗΠΑ έχουν στείλει όπλα, πυρομαχικά και προμήθειες αξίας άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία το 2022. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά προήλθαν από τα αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα. Το Υπουργείο Άμυνας ανέθεσε συμβόλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων στη Lockheed Martin, τη Raytheon και άλλους κατασκευαστές για να αναπληρώσουν ορισμένες από τις εξαντλημένες προμήθειες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αποκάλυψε τον Δεκέμβριο ότι η κυβέρνησή του είχε προσλάβει την Blackrock – μια μεγάλη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ – για να «συμβουλεύσει» το Κίεβο για πώς να χρησιμοποιήσει τα κονδύλια ανοικοδόμησης που παρέχονται από τις δυτικές κυβερνήσεις. Έχει υπολογίσει το κόστος της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση θα είναι τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα