ΑΘΗΝΑ
09:12
|
24.04.2024
Το ελληνικό Watergate εξακολουθεί να απασχολεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά και να προστατεύσει την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ και του προέδρου της, Χρήστου Ράμμου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euractiv.

Εν τω μεταξύ, η ευρωβουλευτής του Renew Europe, Σόφι Ιν’τ Βέλντ, επέκρινε εκ νέου την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σιγή ασυρμάτου της σχετικά με το «ελληνικό Watergate».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καθήκον να διασφαλίζει ότι το δίκαιο της Ε.Ε. εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Ε.Ε.. Το να δείχνει απλώς τα κράτη μέλη δεν είναι αρκετό. Εάν οι εθνικές κυβερνήσεις παραβιάζουν το δίκαιο της Ε.Ε., η Επιτροπή πρέπει να δράσει. Η αλήθεια είναι ότι η Επιτροπή αποτυγχάνει ντροπιαστικά να ενεργήσει ως θεματοφύλακας των Συνθηκών», έγραψε στο Twitter η Ολλανδή ευρωβουλευτής.

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς σχολίασε πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, ότι η Ε.Ε. «δεν ασχολείται με μεμονωμένες περιπτώσεις προστασίας δεδομένων, οι οποίες κανονικά εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των εθνικών αρχών και δικαστηρίων προστασίας δεδομένων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα