ΑΘΗΝΑ
03:21
|
19.04.2024
Ανάμεσά τους ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, που μίλησε στον ΟΗΕ για την πίεση που ασκούν οι Ουκρανοί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επιβολή κυρώσεων σε 22 εκπροσώπους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανακοίνωσε, χθες Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, ανάμεσά τους είναι ο Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας Ιλαρίωνας, ο αντιπρόεδρος του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Βαχτάνγκ Κιψίτζε, ο σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κυρίλλου Νικολάι Μπαλασόφ και ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων και μέσων ενημέρωσης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στη «μαύρη λίστα» του Κιέβου μπήκε επίσης ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος (Σεβρυούκ), πρόεδρος του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης, ο οποίος μίλησε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις 17 Ιανουαρίου για την πίεση που ασκούν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας.

Μεταξύ των στελεχών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που υπόκεινται πλέον σε κυρώσεις από το Κίεβο συμπεριλαμβάνεται και ο ανιψιός του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλου, Μιχαήλ Γκουντιάγιεφ, ο οποίος κατέχει τη θέση του εκπροσώπου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Στις κυρώσεις περιλαμβάνεται το πάγωμα των λογαριασμών των ιερέων, η αναστολή κάθε πολιτιστικής ανταλλαγής μαζί τους και η αφαίρεση όποιων ουκρανικών κρατικών βραβείων μπορεί να διαθέτουν.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι επέβαλε κυρώσεις σε 317 Ρώσους, Ουκρανούς και Λευκορώσους πολίτες.

Όπως αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και άλλων κρατών σχετικά με την εφαρμογή των κυρώσεων και έθεσε το ζήτημα της θέσπισης παρόμοιων περιοριστικών μέτρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σφοδρές αντιδράσεις Χριστιανών για την επίθεση με μαχαίρι σε ασσυριακό ναό στο Σίδνεϊ

Πάπας Φραγκίσκος: Να σταματήσει το σπιράλ της βίας στη Μέση Ανατολή

Η υποκρισία των αγιορειτών: Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Σχέδια Χριστιανών Σιωνιστών για τη θυσία κόκκινης δαμαλίδος στην Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα