ΑΘΗΝΑ
12:29
|
25.04.2024
Αμερικανίδα στρατηγός έχει βάλει στο μάτι ρωσικά όπλα σε χώρες όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα ώστε να τα δωρίσουν στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν αποκλείουν καμία απολύτως χώρα της Λατινικής Αμερικής οι ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να μαζέψουν ό,τι όπλα και πυρομαχικά έχουν μείνει από την πρώην ΕΣΣΔ σε διάφορες χώρες του κόσμου, προκειμένου να τα προωθήσουν στην Ουκρανία με διττό σκοπό: Αφενός να σπρώξουν και άλλα όπλα στον ουκρανικό στρατό που δυσκολεύεται να χειριστεί τα δυτικά όπλα και πυρομαχικά, αφετέρου να βάλει τις βάσεις για μελλοντικές πωλήσεις αμερικανικών όπλων σε νέες αγορές, που ως τώρα φαντάζουν σχεδόν σαν τμήμα σεναρίου φαντασίας.

Στρατιωτικό ελικόπτερο ρωσικού τύπου Mi-171Sh στο Περού

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε πριν λίγες μέρες η 59χρονη τετράστερη στρατηγός και Γενική Διοικήτρια της Νότιας Διοίκησης του αμερικανικού στρατού, (SOUTHCOM)  Λώρα Ρίτσαρντσον.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της «Φωνής της Αμερικής» (Voice of America) που επικαλείται τις δηλώσεις της Ρίτσαρντσον αναφέρεται πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη ζητήσει από έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής να εφοδιάσουν την Ουκρανία με τον δικό τους στρατιωτικό εξοπλισμό, από την πρώην ΕΣΣΔ ή τη Ρωσία, με αντάλλαγμα την αντικατάστασή τους με αμερικανικά όπλα.

«Η Ρωσία έχει συμμάχους σε Κούβα, Βενεζουέλα και Νικαράγουα αλλά και άλλες έξι χώρες της περιοχής που έχουν ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να ενθαρρύνουν αυτές τις έξι χώρες να δωρίσουν ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία με αντάλλαγμα αμερικανικά όπλα» είπε η αξιωματούχος σε συνάντηση του ΝΑΤΟ.

Бразильський гелікоптер Ми-35 (AH-2)
Ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Mi-35 που χρησιμοποιεί ο στρατός της Βραζιλίας

Η Αμερικανίδα στρατηγός τόνισε ιδιαίτερα την σημασία της Λατινικής Αμερικής και στην περίπτωση της Ουκρανίας αναγνωρίζοντας πως την δεδομένη περίοδο οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν «ανταγωνισμό» από τη Ρωσία, την Κίνα και το διεθνές οργανωμένο έγκλημα και γι’ αυτό «θα πρέπει να κάνουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά».

Η ίδια εξέφρασε στη συνέχεια «ανησυχία» για την επιρροή της Κίνας σε χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής λέγοντας: «Με ανησυχεί πολύ το να βλέπει κανείς την  εισβολή και τα πλοκάμια του ΚΚ Κίνας σε χώρες εντός του Δυτικού Ημισφαιρίου τόσο κοντά στις ΗΠΑ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα