ΑΘΗΝΑ
12:10
|
29.01.2023
Το Βερολίνο έχει ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει περίπου 83,3 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση πλαφόν στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για ολόκληρο το 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πακέτο, που θα διαθέσει η γερμανική κυβέρνηση για να βοηθήσει τις γερμανικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση, θα κοστίσει περισσότερο από 16,6 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Reuters.

Το Βερολίνο αναμένεται να δαπανήσει περίπου 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τον καθορισμό πλαφόν στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και επιπλέον 2,14 δισεκατομμύρια ευρώ για την επιδότηση του κόστους του δικτύου μεταφοράς κατά τους επόμενους δύο μήνες, σύμφωνα με έγγραφο του Υφυπουργού Οικονομικών, Φλόριαν Τόνκαρ, προς την επιτροπή προϋπολογισμού του κοινοβουλίου.

Το πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο προβλέπεται να ανακουφίσει την πίεση των καταναλωτών από την εκτίναξη των τιμών, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το κόστος του μέτρου, το οποίο πρόκειται να λήξει τον Απρίλιο του 2024, αναμένεται να ξεπεράσει σημαντικά τα 16,6 δισεκατομμύρια ευρώ, που θα δαπανήσει το Βερολίνο έως τον Μάιο.

Πέρυσι, το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δαπανήσει περίπου 83,3 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση του ανώτατου ορίου τιμής ηλεκτρικής ενέργειας για ολόκληρο το 2023. Είναι μέρος της «αμυντικής ασπίδας» των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που η κυβέρνηση είπε ότι θα διατεθούν για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της χώρας να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Τους τελευταίους μήνες, οι ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς του φυσικού αερίου ήταν χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν, χάρη στον ήπιο καιρό που βοήθησε να διατηρηθούν τα επίπεδα των αποθεμάτων φυσικού αερίου σε υψηλότερα από τα συνηθισμένα επίπεδα. Επιπλέον, η ασθενής ζήτηση για το καύσιμο από Ασιάτες καταναλωτές βοήθησε τους ευρωπαίους αγοραστές να αποκτήσουν φορτία που προορίζονταν αρχικά για την Ασία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρώην στρατηγός Πετρ Πάβελ κέρδισε τις εκλογές στην Τσεχία

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Το «κρυφό χέρι» της Βρετανίας στο πραξικόπημα του ’64 στη Βραζιλία

Ηχηρό αντιφασιστικό «όχι» στη ναζιστική φιέστα και την ανοχή Μπακογιάννη και ΕΛ.ΑΣ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα